home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Μαρτυρία επωνύμου Ναυπλιώτη – «Το ακούγαμε με τη γυναίκα μου και δεν πιστεύαμε…»

Όσο και να έχει γίνει γνωστό, αυτοί που το κάνουν δεν πτοούνται, πιστεύοντας ότι κάποιος θα πέσει στη παγίδα τους.
απάτη

Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Όμως υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως με ένα κλασικό πλέον κόλπο, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν χρήματα. Μία τέτοια περίπτωση απάτης εξιστορεί επώνυμος Ναυπλιώτης που έτυχε να βρεθεί στα υποψήφια θύματα ενός επιτήδειου, χωρίς αυτός να πετύχει το σκοπό του.

Οι απατεώνες αποσπούν μέχρι και μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά εξαπατώντας από το τηλέφωνο κυρίως ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους έχει μπλεξίματα με τον νόμο, για παράδειγμα από την εμπλοκή του σε κάποιο ατύχημα.

Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι αστυνομικοί ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, ενώ το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο που φτάνουν στο σημείο να προσποιηθούν ότι είναι και το ίδιο το παιδί των θυμάτων τους!

Η αστυνομία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες με σχετικά δελτία τύπου και τηλεοπτικά σποτ για αυτού του είδους τις απάτες, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμός ακόμα και σήμερα.

Η μαρτυρία

Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Τάκης Αργυρόπουλος από το Ναύπλιο:

«Το ακούγαμε με τη γυναίκα μου και δεν πιστεύαμε ότι θα δεχτούμε κι εμείς ένα τέτοιο τηλεφώνημα.

Προχθές λοιπόν χτύπησε το τηλέφωνο και ο καλών άρχισε να λέει τα γνωστά του περί ατυχήματος της κόρης μας και τα λοιπά και τα λοιπά. Τον αφήσαμε να πει και όταν τελείωσε, η γυναίκα μου τον έστειλε στο διάβολο, γιατί εκεί που είναι τώρα η κόρη μου πάει με τα πόδια.

Εάν μας είχε πάρει πριν 4 χρόνια που ήταν στη Σαντορίνη και καθημερινά έκανε 30 χιλιόμετρα την ημέρα στους λεωφόρους που έχει το νησί, ίσως να μας έπιανε κάποιο στιγμιαίο νταράκουλο. Όσο και να έχει γίνει γνωστό, αυτοί που το κάνουν δεν πτοούνται, πιστεύοντας ότι κάποιος θα πέσει στη παγίδα τους.

Για αυτό προσέξτε. Κανείς δεν ξέρει πότε θα χτυπήσει και το δικό του τηλέφωνο. Πάρτε αμέσως το παιδί σας και να εύχεστε να το σηκώσει αμέσως, ακούγοντας το να σας απαντά χαρούμενα».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Δεν αρκεί η δημοσίευση του γεγονότος, χρειάζονται μερικά ακόμα βήματα:
    α) να βρεθεί ο αριθμός κλήσης και να σηματοδοτηθεί στις σχετικές ιστοσελίδες, αν υπήρχε απόκρυψη, προφανώς ήταν απάτη.
    β) να σταλούν οι πληροφορίες και στην τοπική αστυνομία και στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος με όλες τις λεπτομέρειες
    γ) να δημοσιευτούν στον τύπο και στις ιστοσελίδες δικτύωσης τα σχετικά προς επαγρύπνηση όλων.

    Εγώ δρω ως εξής: καταγράφω όλα τα στοιχεία, τα κοινοποιώ στην Αστυνομία και δημοσιεύω σε δικές μου εφαρμογές τα αποτελέσματα!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis