home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαΚόσμοςFeaturedFirst Featured

Στο Κίεβο ο Κολιγλιάτης – Περιμένουν την εισβολή

Νεκρή πόλη απόψε. Η Ουκρανία στη δίνη του πολέμου. Δείτε εικόνες.

Σε τρίτο γύρο συνομιλιών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας συμφώνησαν να πάνε Ρωσία και Ουκρανία στη Λευκορωσία, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην Ουκρανία και με τα Ρωσικά στρατεύματα να βρίσκονται ήδη σε μεγάλο αριθμό έξω από το Κίεβο, έτοιμα για εισβολή.

Στην Ουκρανική πρωτεύουσα συνεχίζουν καταφθάνουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Κολιγλιάτης από την Αργολίδα, με τον δορυφορικό του εξοπλισμό για τις μεταδόσεις της ΕΡΤ.

Γιάννης Κολιγλιάτης Κίεβο πόλεμος Ουκρανία (4)

Μετά από ένα δύσκολο και περιπετειώδες ταξίδι όπου η Ελληνική αποστολή πέρασε περί τα 100 μπλόκα από τα σύνορα της Ουκρανίας – Πολωνίας μέχρι το Κίεβο που ήταν και ο τελικός προορισμός, αντίκρισαν μία νεκρή πόλη. Τα πάντα ήταν κλειστά όταν έφθασαν, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πολεμικές σειρήνες χτυπούν συχνά. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της πόλης που δεν την έχουν εγκαταλείψει ακόμα, περνούν δραματικές στιγμές κρυμμένοι σε υπόγεια και καταφύγια για να ξεφύγουν από την βροχή των ρωσικών πυραύλων.

Οι Έλληνες ανταποκριτές και τεχνικοί διαμένουν σε ξενοδοχείο που θεωρείται ασφαλές για τον Τύπο.

Γιάννης Κολιγλιάτης Κίεβο πόλεμος Ουκρανία (2)

Η κατάσταση για την ώρα είναι ήρεμη, με τον Γιάννη Κολιγλιάτη, που είναι έμπειρος από πολεμικές αποστολές, να εκτιμά πως αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με Ουκρανό διαπραγματευτή, οι δύο χώρες συμφώνησαν να μεριμνήσουν από κοινού για την ενεργοποίηση ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων. Η συμφωνία περιλαμβάνει ενδεχόμενη προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκένωσης πολιτών.

Γιάννης Κολιγλιάτης Κίεβο πόλεμος Ουκρανία (3)

Ο Γιάννης Κολιγλιάτης ήταν αυτός που είχε καταγράψει με την κάμερα του σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την δολοφονία του Σολωμού στις 14.08.1996 . Μάλιστα ήταν αυτός που του φώναζε να γυρίσει πίσω για να μην τον σκοτώσουν, την ώρα που αποφάσισε να ανέβει στον στύλο και να κατεβάσει την τουρκική σημαία την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ.

Εκείνη την εποχή ήταν κάμεραμαν και συνεργαζόταν με τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σήμερα έχει την εταιρεία INA TV, με δορυφορικό εξοπλισμό για τις μεταδόσεις τηλεοπτικού σήματος και συνεργάζεται με τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κολιγλιάτης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button