home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Γκιόλας και Γαβρήλος συντάσσονται με τα αιτήματα των αγροτών

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ και το μέλος του κόμματος, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους αγρότες.
Ναύπλιο αγρότες 1

Αγροτικοί φορείς διοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου Παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ακρίβειας στο πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα αγροτικά εφόδια, καθώς επίσης και τις καταστροφές στην παραγωγή από τον παγετό.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και το μέλος του κόμματος Γιώργος Γαβρήλος, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους αγρότες.

Γκιόλας: Η οργή και αγανάκτηση των αγροτών φάρος και οδηγός για όλους τους εργαζόμενους

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας δήλωσε:

«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτή η Κυβέρνηση, η χειρότερη από το 1974 και μετά, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά τα «δικά της παιδιά» και τους οικονομικά πανίσχυρους.

Ο αγροτικός κόσμος, που πρόσφατα δοκιμάστηκε,  δείχνει το δρόμο για μια μεγάλη αλλαγή βγαίνοντας πρώτος στους δρόμους των αγώνων.

Συντάσσομαι και συμπαραστέκομαι σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών και σε όλες τις διεκδικήσεις του κόσμου που συνεχώς φτωχοποιείται, αντιμετωπίζοντας εκτός από την ακρίβεια και την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη».

Γαβρήλος: Δικαιολογημένος ο ξεσηκωμός των αγροτών

Ο δικηγόρος – εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε:

«Άφαντη και αδιάφορη η Κυβέρνηση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανές τις εκμεταλλεύσεις τους.

Πλέον, ο αγώνας γίνεται για την επιβίωση και όχι για κάποιο κέρδος.

Οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καλλιεργητικά εφόδια και στις ζωοτροφές βγάζουν στους δρόμους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

Κάποιες εβδομάδες μετά τον καταστροφικό παγετό δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που η πολιτεία και ο ΕΛΓΑ θα καλύψουν κάποιες από τις ζημιές του κάμπου της Αργολίδας.

Δικαιολογημένη η οργή και ο ξεσηκωμός των αγροτών και δίκαια τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής και για άμεση οικονομική στήριξη των εκμεταλλεύσεων, για να μπορέσουν να καλλιεργούν και να παράγουν και την επόμενη χρονιά».

Τα αιτήματα

Οι αγρότες ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τους αγρότες θέτοντας παράλληλα θέμα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Τα αιτήματά τους έχουν ως εξής:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και μείωσης του ρεύματος, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Ελάχιστη προκαταβολή 200€/στρέμμα μέσα στον Μάρτιο.
  • Τιμές για τα προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
  • Απλοποίηση των διαδικασιών για το αγροτικό ρεύμα και την άδεια χρήσης νερού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis