Home design
home design

Διαμαρτυρία στο Ναύπλιο: Απελπισμένοι αγρότες έκαναν κηδεία στην παραγωγή τους

Πήραν ένα φέρετρο και το γέμισαν πορτοκάλια και στέφανα. Η παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου σε μεγάλο μέρος της καταλήφθηκε από τρακτέρ.
Ναύπλιο αγρότες

Αγροτικοί φορείς διοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης Παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της ακρίβειας στο πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα αγροτικά εφόδια, καθώς επίσης και τις καταστροφές στην παραγωγή από τον παγετό.

Με έναν ευφάνταστο τρόπο έκαναν …κηδεία της παραγωγής τους μέσα σε ένα φέρετρο γεμάτο πορτοκάλια αλλά και στέφανα.

Η παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου σε μεγάλο μέρος της καταλήφθηκε από τρακτέρ ενώ την ίδια στιγμή στα μεγάφωνα ακούγονταν τα επαναστατικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι ομιλητές στο συλλαλητήριο ζήτησαν από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τους αγρότες θέτοντας παράλληλα θέμα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Οι αγρότες απαιτούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και μείωσης του ρεύματος, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Ελάχιστη προκαταβολή 200€/στρέμμα μέσα στον Μάρτιο.
  • Τιμές για τα προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
  • Απλοποίηση των διαδικασιών για το αγροτικό ρεύμα και την άδεια χρήσης νερού.
Ναύπλιο αγρότες (1)
Ναύπλιο αγρότες (2)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis