home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κακοκαιρία Μπιάνκα: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Πελοπόννησο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μέχρι την Τετάρτη εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας.
nafplio kakokairia limani (5)

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να επηρεαστούν συγκαταλέγονται η Ανατολική και η Νότια Πελοπόννησος.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία Μπιάνκα έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα σήμερα, Δευτέρα (28/2) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση καθώς από αύριο, Τρίτη (1/3) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με το επίπεδο προειδοποίησης να βρίσκεται στο πορτοκαλί καθώς «αναμένονται κάποιες επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες».

Τι θα συμβεί μέχρι την Τετάρτη

Αναλυτικά ανά ημέρα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναφέρει ότι:

Την Τρίτη 1η Μαρτίου
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Η “κακοκαιρία Μπιάνκα” ήλθε και παρήλθε χτες Κυριακή με λιακάδα και δυνατούς νοτιάδες, υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς χιόνια, παγετούς, χωρίς καν βροχή στην Πελοπόννησο! 😛
    Έφυγε περνώντας από Ιταλία προς Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη κι εξαντλήθηκε.
    Η παρούσα φάση είναι νέο ψυχρό κύμα από τα Βαλκάνια που θα κρατήσει μέχρι αύριο Τρίτη και ΔΕΝ είναι η Μπιάνκα, ΔΕΝ προέρχεται από την Ιταλία! 😁

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2022

    Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία “Bianca” έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν ύφεση.

    Από την Τρίτη (01-03-2022) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


    https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/nea-epideinosi-toy-kairoy-provlepetai-apo-tin-triti-01-03-2022-me-kyria

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis