home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Επιδοτούν ανέργους για να ανοίξουν επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία

Τι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για ίδρυση επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Το ποσό της επιχορήγησης και οι αιτήσεις.

Η Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου προκήρυξε τη Δράση 8.iii.1. «Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους» με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης μέσω της ενίσχυσης ανέργων, για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000€ και στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού 14.800€.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δικαιούχοι, που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, είναι άνεργοι που πληρούν όσα αναφέρονται στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης (Κεφάλαιο 4 Δικαιούχοι – Όροι & Προϋποθέσεις Συμμετοχής).

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 02/03/2022 και ώρα 13:00, έως και την καταληκτική ημερομηνία 06/05/2022 και ώρα 15:00.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Πληροφορίες–Δημοσιότητα

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου Τηλ: 2713601380, E-mail: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, Μαιζώνος 122 & Γούναρη 26222 Πάτρα,  Τηλέφωνο: 2610 622711, E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Περιφερειακά Γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις έδρες των Επιμελητηρίων. Αναλυτικά:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Ο κύριος όγκος χρηματοδοτήσεων του ελληνικού Δημοσίου προς ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας, υγείας, άμυνας και όλων των αντίστοιχων λειτουργιών των υπουργείων, προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, δηλαδή από την φορολογία των ευρωπαίων πολιτών που με τον τρόπο αυτό ενισχύουν την Ελλάδα να καλυτερεύσει το δικό της βιοτικό επίπεδο, συγκλίνοντας με αυτό των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών.
    Επειδή αυτό διαφεύγει της προσοχής και των πολιτικών που χειρίζονται τους ευρωπαϊκούς πόρους και της ελληνικής κυβέρνησης σε μεγάλο βαθμό αλλά κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης που ούτε καν εμφανίζει την ευρωπαϊκή σημαία σε δημόσιους χώρους, όπως έχει υπογράψει τη συμφωνία ένταξης η Ελλάδα, έρχομαι πάλι να υπενθυμίσω στα δημοσιογραφικά όργανα πως οφείλουν να αναφέρουν ότι και το ενισχυτικό μέτρο αυτό, οφείλεται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Που είναι ασύμβατη με την αντιδυτική παραφιλολογία και συνήθη ξενοφοβία κατά των “κουτόφραγκων” που τους θέλουμε μόνο για τα φράγκα τους, αλλά λογαριασμό δεν δίνουμε για τον τρόπο που τα “χαλάμε για το κέφι μας” και να μη ζητάνε έλεγχο αποτελεσμάτων στις επενδύσεις με μνημόνια…
    https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=5512

Διαβάστε ακόμα

Back to top button