home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γκιόλας: Στην Αργολίδα επί δυόμιση χρόνια γινόμαστε μάρτυρες αυτής της πολιτικής

H Δημόσια Υγεία δεν είναι παιχνίδι για κερδοσκόπους – Συμπαραστεκόμαστε όλοι στην πανυγειονομική απεργία.
ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Χρειάζεται να έχεις τεράστια αποθέματα θράσους και μεγάλη αποστροφή προς τα προβλήματα της κοινωνίας για να απαντάς με τον τρόπο που μόνο ένας ακροδεξιός όπως ο κ. Πλεύρης μπορούσε να απαντήσει, αντιμετωπίζοντας το θέμα της πανδημίας», δήλωσε ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και συμπλήρωσε:

«Αφού πρώτα χρησιμοποίησαν και εξάντλησαν το Ε.Σ.Υ. καλύπτοντας τη δική τους ανυπαρξία και ανικανότητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, αφού πήραν κάθε ικμάδα από τις αντοχές του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αδιαφορώντας για ενίσχυση των νοσοκομείων και αφού έβαλαν τα δημοσιογραφικά τους δεκανίκια να σφυρίζουν κλέφτικα για τους 25.000 νεκρούς συμπολίτες μας, έρχονται σήμερα να παραδώσουν στους ιδιώτες με καμάρι το αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Ξεκινώντας από το άνοιγμα του ΕΣΥ στους επιχειρηματίες υγείας μέσω των ΣΔΙΤ, την αλλαγή νομικού καθεστώτος των δημόσιων νοσοκομείων (ΝΠΙΔ) για να έχουν την αναγκαία «ευελιξία» για την «αγοραία μετάλλαξη» τους και, φυσικά, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που ισχύουν από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ (Ν.1397/1983). Αυτό που ο κ. Πλεύρης αποκάλεσε «σκληροπυρηνικό μοντέλο», δεν είναι άλλο από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, δηλαδή τη θεμελιώδη καταστατική ρύθμιση χωρίς την οποία ακυρώνεται τελείως αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα ως δημόσια και δωρεάν περίθαλψη. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει parttime γιατρούς του ΕΣΥ στα νοσοκομεία, είσοδο ιδιωτών γιατρών στις δημόσιες δομές και, τελικά, αυξημένη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος περίθαλψης (βλ. ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία). Και όπως πάντα, το πρόσχημα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης επικαλέσθηκε το γεγονός ότι οι προκηρύξεις για ιατρούς βγαίνουν άγονοι και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν να προσλάβουνparttime ιδιώτες γιατρούς. Εμείς απαντάμε ότι η ενδεδειγμένη και σωστή λύση είναι η καταβολή επαρκών και αξιοπρεπών μισθών σε όλο το ιατρικό προσωπικό, που ειδικότερα για τους επικουρικούς πρέπει να ξεκινούν από 2.000 ευρώ, κάτι που θα τους οδηγήσει να αναλάβουν και να καλύψουν τις θέσεις στα επαρχιακά κυρίως νοσοκομεία.

Στο νομό Αργολίδας, επί δυόμιση χρόνια γινόμαστε μάρτυρες αυτής της πολιτικής παρατηρώντας στην προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων μας:

  1. Τις γνωστές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που έχουν οδηγήσει σε μη κάλυψη πολλών ωρών εφημεριών.
  2. Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των κραυγαλέων ελλείψεων των Παιδιατρικών Τμημάτων και των 2 Νοσοκομείων που αναγκάζουν πολλούς γονείς να προσφεύγουν είτε σε δημόσια νοσοκομεία άλλων νομών είτε σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας οι ίδιοι αμοιβές ιατρών, εξετάσεις κλπ.
  3. Την παύση λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος της Ν.Μ. Άργους.
  4. Και τέλος ως επιστέγασμα την προδιαγραφόμενη συγχώνευση των δύο Μονάδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες.

Το ξεκάθαρο συμπέρασμα και το σαφές δίδαγμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο είναι η ανάγκη ενδυνάμωσης των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει η συντηρητική, ιδεοληπτική και διαπλεκόμενη με συμφέροντα κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τους λόγους αυτούς συμπαραστεκόμαστε όλοι σήμερα 23 Φλεβάρη, στην πανυγειονομική απεργία με κεντρικό στόχο τη «σωτηρία» του ΕΣΥ και την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis