home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Αργολίδα: Ο κορωνοϊός «έφαγε» τις απόκριες – Τσουνάμι ακυρώσεων

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Λυγουριό και Ερμιονίδα.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» ανακοινώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων για το 2022, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του. Το ίδιο έχει συμβεί και με τις προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων.

Έτσι λοιπόν ακυρώνονται:

  • 2ο Τροκ@νι Run
  • Γλέντι Τσικνοπέμπτης με σουβλάκια και χορούς στην πλατεία του χωριού μας
  • 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
  • Εργαστήριο και πέταγμα χαρταετού
  • Αποκριάτικη χοροεσπερίδα
  • «Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2022» την Καθαρά Δευτέρα

Όπως σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου: «Αυτό που μας λείπει ωστόσο περισσότερο είναι η καθημερινή συγκέντρωση της παρέας στο «Καρναβαλιστήριο» για την κατασκευή των αρμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό τη δημιουργική διάθεση, τα γέλια και τα πειράγματα.

Με την ελπίδα ότι σύντομα η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν, υποσχόμαστε ότι την επόμενη χρονιά, το «Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι» θα επιστρέψει πιο δυνατό, με το σατυρικό ύφος που το χαρακτηρίζει!»

Χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις και η Ερμιονίδα

Ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, αφορούσε βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μόνο τοπικές ολοήμερες δραστηριότητες με καρναβαλικό χαρακτήρα, όπως η Λύριζα στην Τ.Κ. Κρανιδίου, το Γαϊτανάκι στην Τ.Κ Ερμιόνης και την Τ.Κ Πόρτο Χελίου και διάφορες αποκριάτικες εκδηλώσεις στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Ύστερα όμως από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 766/τεύχος Β’/18.02.2022, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 παρ. 3:

«Απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων υπαίθριων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων».

Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος ενημερώνει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ματαίωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης θεωρούμε πως η Δημόσια Υγεία είναι πρώτιστο καθήκον για τους δημότες μας. Σας ζητούμε συγγνώμη και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button