home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαμπρόπουλος: Θα λογοδοτήσει ο Κωστούρος για τις απευθείας αναθέσεις στο Ναύπλιο

Ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος «προκαλεί» το δήμαρχο να καταθέσει μήνυση εναντίον του – Όλο το παρασκήνιο. Τί προηγήθηκε
Ναύπλιο πρωινό (5)

Στα άκρα οδηγείται το θέμα των απ΄ ευθείας αναθέσεων στο Ναύπλιο, με τελευταία εξέλιξη, αιχμηρή δήλωση κατά του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου από τον δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Λαμπρόπουλο ο οποίος τον «προκαλεί» να του υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κος Λαμπρόπουλος αναφέρεται σε 6,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου για τα οποία ρωτά σε τί έργα ανατέθηκαν, ενώ καλεί τον κο Κωστούρο να λογοδοτήσει ενώπιον των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων, για μία προς μία τις απ΄ ευθείας αναθέσεις, απευθύνοντας το ερώτημα: σε ποιους ανατίθενται αυτές, που δηλώνουν έδρα οι εταιρείες που έχουν λάβει τις απευθείας αναθέσεις και αν συνδέονται τα Α.Φ.Μ. μεταξύ τους.

Τί προηγήθηκε

Είχε προηγηθεί για το θέμα των απ΄ ευθείας αναθέσεων άλλη ανακοίνωση του Βαγγέλη Λαμπορόπουλου, η οποία προκάλεσε δήλωση του κου Κωστούρου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ανάλογο αίτημα του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μάκαρη, τον οποίο παρέπεμπε ο δήμαρχος στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ακολούθησε ανταπάντηση από τον επιχειρηματία που έθετε εκ νέου ερωτήματα για τις απ΄ ευθείας αναθέσεις..

Ο κος Κωστούρος είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο απευθυνόμενος στον κο Λαμπρόπουλο, ότι θεωρεί απολύτως συκοφαντικό το κείμενο του διατηρώντας επιφύλαξη να οδηγηθεί το θέμα στα δικαστήρια και ανέλυσε γιατί είναι πολύ πιο κάτω από το 10% οι απ΄ ευθείας αναθέσεις στο Ναύπλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος με τη νέα δήλωσή του αναφερόμενος στο δήμαρχο Ναυπλιέων τονίζει ότι «τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν είναι δημοτικό συμβούλιο» προσθέτοντας ότι «θα υποστείτε τη βάσανο της μαρτυρικής κατάθεσης, καθώς θα πρέπει να αποδείξετε τα αναπόδεικτα, χωρίς να έχετε εκεί  τις «πλάτες» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου».

Στα δικαστήρια και στο Δημοτικό Συμβούλιο η συνέχεια

Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου ακολουθεί: «Με άκομψο πολιτικό ελιγμό, ο κ. Δήμαρχος κ. Κωστούρος προσπαθεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα στο θέμα εάν ξεπέρασε ή αν προσέγγισε το 10% που του επιτρέπει ο νόμος για απευθείας αναθέσεις.

Όμως η πολιτική ατζέντα και το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι αυτό των απευθείας αναθέσεων, σε ποιους ανατίθενται αυτές, που δηλώνουν έδρα οι εταιρείες που έχουν λάβει τις απευθείας αναθέσεις αν συνδέονται τα Α.Φ.Μ. μεταξύ τους και το βασικότερο τι έργα έχουν γίνει στο Ναύπλιο με το ιλιγγιώδες ποσό των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που διατέθηκε από το δήμο Ναύπλιο, το ΔΟΠΠΑΤ και τη ΔΕΥΑΝ σε ένα μόνο έτος.

Δημοτικό Συμβούλιο

Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος να στρέψει αλλού τα βλέμματα των πολιτών, θα λογοδοτήσει για τις απευθείας αναθέσεις είτε φέροντας ο ίδιος το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και λογοδοτήσει ενώπιον των δημοτών για μια προς μια από αυτές ή αν επιθυμεί να κρυφτεί για μια ακόμα φορά, όπως έχω ήδη δεσμευτεί θα το φέρω ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο εφόσον ενημερώσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μήνυση

Όσο δε για την έγκληση που επιθυμεί να καταθέσει εις βάρος μου, τον προτρέπω να το πράξει, του προτείνω δε να προσλάβει ως νομικό σύμβουλο το συνάδελφο δικηγόρο που του ανέθεσε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου το χειρισμό υποθέσεως με αντίδικο τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών και τον αντάμειψε με το αστρονομικό ποσό των 54.000 Ευρώ. Ενημερώνω τους πολίτες ότι η μέχρι τώρα έκβαση της  υποθέσεως κρίθηκε σε βάρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Για μία ακόμη φορά δηλαδή ζημιώθηκε ο Ναυπλιακός λαός από λάθη και παραλείψεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, αφού η διοίκηση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου ήταν δική του επιλογή.

κ. Δήμαρχε εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ καθημερινά.

Να γνωρίζετε όμως ότι  τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν είναι δημοτικό συμβούλιο και να έχετε υπόψη σας ότι θα υποστείτε τη  βάσανο της μαρτυρικής κατάθεσης, καθώς θα πρέπει να αποδείξετε τα αναπόδεικτα, χωρίς να έχετε εκεί  τις «πλάτες» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Εν κατακλείδι θέλω να σας αναφέρω μιας και μιλάμε για συκοφαντίες ότι δεν θεωρώ τίποτα πιο συκοφαντικό από αυτό που έχετε πει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο «ότι δήθεν  εγώ χαίρομαι που δεν γίνονται έργα στην Πόλη μας προσδοκώντας πολιτικά οφέλη».

κ. Δήμαρχε ασκώ το λειτούργημα του Δικηγόρου 25 και πλέον έτη και έχω την τιμή μέχρι και σήμερα να μην έχω λάβει ούτε ένα (1) Ευρώ από το Δήμο Ναυπλιέων μήτε από κανέναν άλλο δημόσιο οργανισμό.

Ζώ και εργάζομαι για τον τόπο μου και δεν ζώ από την  ενασχόληση μου με τα κοινά ώστε να αγκιστρώνομαι και να εξαρτώμαι επί σειρά ετών από καρέκλες και θέσεις εξουσίας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis