home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Όταν η αδιαφορία γίνεται καθημερινότητα

Ανάπλι Εμπρός: Ντροπή για όλους το ανοιχτό στάδιο του Ναυπλίου
Γήπεδο Ναυπλίου

Ιούνιος 2009. Διεξάγεται στο Ναύπλιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων.

Ιούλιος 2012. Διεξάγεται εκ νέου στο Ναύπλιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων.

Το 2015 στο Ναύπλιο διοργανώνεται πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, Νοτίου Ελλάδος.

Έκτοτε μεγάλες διοργανώσεις στο Αθλητικό Κέντρο δεν υφίστανται.

Ουδέ καν διεκδικούμε κάποιες. Και πλέον δεν έχουμε τις προϋποθέσεις. Αλλά ουδείς επίτόσα έτη ενδιαφέρεται να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Στις 23 Ιανουαρίου 2020 (πριν δύο και πλέον χρόνια) καταφτάνει στην πόλη μας ο ΓΓ Αθλητισμού κ.  Γιώργος Μαυρωτάς και ενημερώνεται  Ο Δήμος Ναυπλιέων εκδίδει δελτίο τύπου (με τις αναγκαίες φωτογραφίες βεβαίως βεβαίως) όπου γίνεται λόγος για τις ελλείψεις “στο γήπεδο ποδοσφαίρου” του Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου. Δεν τους πέρασε  καν από το μυαλό ότι το ανοιχτό γήπεδο στεγάζει και τον κλασσικό, αλλά και τον μαζικό αθλητισμό. Δευτερεύοντα αυτά για την δημοτική αρχή. Στο δελτίο αυτό τύπου του Δήμου μας υπάρχει η δέσμευση ότι θα “δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις, οι οποίες και θα βάλουν τον Δήμο Ναυπλιέων σε μία νέα τάξη πραγμάτων σε ότι αφορά τον αθλητισμό και τις υποδομές αυτού.” Λόγια, λόγια, λόγια…

4 Ιουνίου 2020. Με τυμπανουκρουσίες ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα δράσεων στο αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, μάλλον σε συνέχεια της συνάντησης με τον κ. Μαυρωτά . Στο πρόγραμμα αυτό, όπως ανακοινώθηκε  περιλαμβάνονται “Κατασκευή Κερκίδων με 3 σκαλοπάτια στο ανοικτό μπάσκετ. Νέο  εκδοτήριο Τοποθέτηση κυβόλιθόν (sic) Πλακόστρωση πεζοδρομίου Νότια και Βόρια (sic) του Γηπέδου εξωτερικά Επέκταση κερκίδας ποδοσφαίρου και δημιουργία κλειστών χώρων για προπόνηση (μελλοντικό πλάνο)Χώρος τοξοβολίας. Ανακαίνιση- αντικατάσταση χλοοτάπητα και ταρτάν στίβου Τοποθέτηση Πυλώνα φωτισμού στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου/ στίβου,Αντικατάσταση Συρματοπλέγματος στο Τένις.

Λόγια, λόγια λόγια Δυο χρόνια τώρα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Αραγε γιατί να υφιστάμεθα ως πολίτες τέτοια κοροϊδία;

Η κατάσταση  στο ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου και κλασσικού αθλητισμού είναι επιεικώς απαράδεκτη. Εχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πλήρης εγκατάλειψη.

Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την καταστροφή μέρους του ταρτάν του γηπέδου  που μας κόστισε χιλιάδες ευρώ, και το πως η καταστροφή αυτή  έγινε με την είσοδο στο γήπεδο βαρέων οχημάτων για ευκολία σε κάποια συναυλία. Η κατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου είναι για πολλά δάκρυα για την πόλη. Οι χώροι υγιεινής σε άθλια κατάσταση. Αδιαφορία. Ποιος θα αντιδράσει; Δεν πρέπει να φωνάξουν κάποια στιγμή οι αθλητές, οι γονείς, οι παράγοντες, οι προπονητές, οι αθλούμενοι;

Ας φωνάξει και πάλι το “Ανάπλι εμπρός!” Πάλι εμείς μόνον. Ας είναι.

Έχουμε επανειλημμένα ρωτήσει  για το που βρίσκεται το στρώμα επί κοντώ, κόστους περίπου είκοσι χιλιάδων ευρώ, που αποδεδειγμένα υπήρχε στο Στάδιο το 2015. Απάντηση στα επανειλημμένα ερωτήματα δεν παίρνουμε.

Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την άθλια κατάσταση του χλοοτάπητα που έχει φτάσει με μη επιδιορθώσιμα επίπεδα.

Απαιτείται σήμερα όσον αφορά το ανοικτό γήπεδο του αθλητικού Κέντρου:

  • Η άμεση επιδιόρθωση του ταρτάν
  • Η επανατοποθέτηση χλοοτάπητα
  • Η αγορά στρωμάτων του άλματος εις ύψος και του επί κοντώ και όλου του λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού του στίβου
  • Να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις και να υπάρξει η φροντίδα ώστε οι χώροι υγιεινής να λάμπουν. (ας κατέβει αυτό το πανό που λέει ότι αθλητισμός είναι πολιτισμός μέχρι να είναι όλα καθαρά)
  • Να ενσωματωθεί στο ανοικτό γήπεδο το οικόπεδο στην βορειοανατολική γωνία που το έχουμε αγοράσει πανάκριβα πριν από δεκαετίες και δεν το έχουμε εκμεταλλευθεί.
  • Ας αφήσουμε στην άκρη την πολιτική ανοησία για κατασκευή νέων κερκίδων σε αντικατάσταση της μικρής κερκίδας και την κατασκευή κερκίδων στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που συνοδεύεται με την εξαγγελθείσα κοπή των πεύκων (μερικά επιπλέον καθίσματα στον χώρο των ανοικτών γηπέδων αρκούν).
  • Να μεταφερθούν τα γήπεδα τένις στον χώρο όπου διεξάγετο παλαιά η σφυροβολία. Να γίνει και νέο (τρίτο) γήπεδο τένις ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε τουρνουά και στον σημερινό χώρο του τένις να γίνουν νέα γήπεδα αθλοπαιδιών. Η ανάγκη για τις ομάδες είναι επιτακτική
  • Να αρχίσει επιτέλους να εφαρμόζεται ο Κανονισμός λειτουργίας. Όχι στα μικρά μαγαζάκια μέσα στο Αθλητικό Κέντρο

Όχι ξέφραγο αμπέλι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis