home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Πήραν μπρος οι μπουλντόζες στο δρόμο Κρανίδι – Πορτοχέλι

Ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στην Ερμιονίδα εκτελείται αφού ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα.

Ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στην Ερμιονίδα εκτελείται αφού ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα. Σχεδιάσθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αγκαλιάστηκε, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και σήμερα ξεκινάει η κατασκευή του για να αποδοθεί σύντομα στους πολίτες.

Σε συνδυασμό με το έργο του Ηλεκτροφωτισμού της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου – Πορτοχελίου που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί, δημιουργείται ένας ασφαλής δρόμος για τους διερχόμενους.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε: «Ξεκίνησαν οι εργασίες του πολύ αναμενόμενου έργου κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου στην Περιφερειακή οδό Κρανιδίου προς Πορτοχέλι, αφού ξεπεράστηκαν και οι τελευταίες δυσκολίες με την καλή συνεργασία αιρετών, ιδιοκτητών και υπηρεσιακών παραγόντων».

Εργασίες Πορτοχέλι Κόμβος (2)
Φώτο: Δήμος Ερμιονίδας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Ζω πάνω από 40 χρόνια σε μια πόλη 85.000 κατοίκων που διαθέτει σήμερα πάνω από 30 ροτόντες, όπως ονομάζονται οι κυκλικοί κόμβοι, που σκοπό έχουν να αποφεύγονται οι κάθετες συγκρούσεις οχημάτων με 100% μεταφορά κινητικής ενέργειας σε πλάγιες, των 45° με αντίστοιχη απορρόφησή της. Δηλαδή οι ροτόντες αποφεύγουν τα σοβαρά, θανατηφόρα ατυχήματα, εάν κι εφόσον είναι σωστά κατασκευασμένες, με μέγιστο ύψος 30 εκατοστών στο κέντρο και χωρίς κανένα φυσικό εμπόδιο μέσα, ούτε κάθετη σήμανση, ούτε φωτισμό, για να υπάρχει 360° ορατότητα παντού γύρω.
    Ρώμη, Πεσκάρα, Ανκόνα και όλες οι μεγάλες και μικρές πόλεις και χωριά στον τόπο μου, είναι παντού γεμάτα ροτόντες, δεν υπάρχουν πουθενά κάθετες διασταυρώσεις.
    Ποτέ όμως ο τύπος δεν ασχολήθηκε με την ανακοίνωση για την προβολή ενός τέτοιου έργου! Γίνεται πρώτα η παράδοση του ολοκληρωμένου έργου από τον εργολάβο στο δημόσιο και στον τύπο αναφέρεται απλώς η ένταξη της ροτόντας στην κυκλοφορία, επιστώντας την προσοχή των οδηγών στις οδηγίες χρήσης των λωρίδων, της προτεραιότητας, ταχύτητας κλπ.
    Όσο ζω μαθαίνω… και γιορτάζω που στο Κρανίδι αρχίζει η κατασκευή μιας νέας ροτόντας! 🥳

Διαβάστε ακόμα

Back to top button