home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Ανοίγει ο δρόμος για όρθιους στη διασκέδαση και για σχολικές εκδρομές – Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα

Μερική χαλάρωση εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας - Όχι σε καρναβάλι και παρελάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, «κλείδωσε» η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη μερική χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την άρση της απαγόρευσης για τους όρθιους πελάτες. Παράλληλα, οι ειδικοί αποφάσισαν την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 50% και το άνοιγμα των σχολικών εκδρομών στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι ειδικοί εισηγούνται την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% για τους εμβολιασμένους θεατές, ενώ δίνουν το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή πολυήμερων σχολικών εκδρομών από την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022.

Αντίθετα, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στο θέμα των Καρναβαλικών παρελάσεων, ενόψει της Αποκριάς.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή δεν εισηγείται άνοιγμα και ελευθερίες για τις παρελάσεις, καθώς όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει μία πολύ αυξημένη επιδημιολογική κατάσταση, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν αυτήν την στιγμή, την ώρα που η χώρα παλεύει να πάρει μία ανάσα και που αρχίζει να αχνοφαίνεται ελαφρά μείωση στους σκληρούς δείκτες, όπως θάνατοι και διασωληνώσεις στις ΜΕΘ.

«Το πνεύμα των μελών της Επιτροπής είναι ενιαία αντιμετώπιση σε όλη τη χώρα, καθώς είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ιχνηλάτηση σε ανοικτούς χώρους που πραγματοποιούνται παρελάσεις», δήλωσαν σχετικά Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, προ ολίγων ημερών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button