home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Πονάει κτηριακά το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

Το κτήριο κατασκευάστηκε τον προηγούμενο αιώνα, έχει ήδη υποστεί σημαντικές φθορές και χρήζει συντήρησης και επισκευών.

Δεν είναι και στα καλύτερά του το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου σε ότι αφορά το κτηριακό κομμάτι και υπάρχει ανάγκη έργων επισκευής και συντήρησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος σε επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς.

Το κτήριο κατασκευάστηκε τον προηγούμενο αιώνα, έχει ήδη υποστεί σημαντικές φθορές και με την έξαρση της πανδημίας, το επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί δημότες της περιοχής. Σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, κυρίως την τουριστική περίοδο, κρίνεται επιβεβλημένο το κτίριο να επισκευαστεί αλλά και να γίνουν έργα συντήρησης στις υποδομές του, ώστε να υπηρετεί με επάρκεια τον προορισμό του.

Γι’ αυτό το λόγο, αναφορά προς τον Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, επισυνάπτοντας τη σχετική επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας.

«Η Υγεία των κατοίκων της περιοχής Ερμιονίδας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για όλους και για το λόγο αυτό το αίτημα του δημάρχου μας βρίσκει σύμφωνους και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενεργήσουν τάχιστα», αναφέρει ο βουλευτής.

Η αναφορά

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

«Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την με αριθμ. πρωτ. 892/8-2-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, με την οποία απευθύνεται στον Υπουργό και την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, ζητώντας να γίνουν έργα συντήρησης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας στο Κρανίδι.

Η πανδημία σε συνδυασμό με την χιλιομετρική απόσταση από τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Ως εκ τούτου είναι αναγκαία η συντήρηση και η περεταίρω βελτίωση του κτιρίου, ώστε να δύναται να εξασφαλιστεί η πρόσφορη και επαρκής χρήση του από τους εργαζόμενους υγειονομικούς και τους πολίτες.

Τα Κέντρα Υγείας είναι γνωστό ότι κατασκευάστηκαν τον προηγούμενο αιώνα και ο χρόνος έχει επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στις υποδομές των περισσότερων κτιρίων. Μεταξύ αυτών και το κτίριο του Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που παρουσιάζει μεγάλες φθορές σε βαθμό ώστε η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του ναι είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένος.

Η Υγεία των κατοίκων της Ερμιονίδας αλλά και των επισκεπτών της τουριστικής αυτής περιοχής, θα πρέπει να είναι πάντα στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το αίτημα της δημοτικής αρχής εκφράζει το σύνολο των δημοτών και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν αποφάσεις και να προβούν τάχιστα τις απαιτούμενες εργασίες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Το Κ.Υ. Κρανιδίου έχει σοβαρά στατικά προβλήματα διότι δεν είναι σωστά θεμελιωμένο, κινδυνεύει από τη διάβρωση εδάφους να διολισθήσει.
    Επίσης η σκεπή του είναι με ΕΤΕΡΝΙΤ που περιέχει αμίαντο, καρκινογόνα ουσία που έχει μερικώς επικαλυφτεί με κεραμοσκεπή για να μη μολύνει το αστικό περιβάλλον.
    Πέραν της αρχαϊκής του υλικής κατασκευής λειτουργεί προβληματικά με ελάχιστο προσωπικό, όχι πάντα ευγενικό κι αποτελεσματικό προς τους εργοδότες τους, τους πολίτες που ζητούν εξυπηρέτηση.
    Ακόμα το Κ.Υ. Κρανιδίου δεν διαθέτει επικοινωνία με ψηφιακά μέσα!
    Το καλοκαίρι με το τουριστικό κύμα της Ερμιονίδας αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες με μεταθέσεις προσωπικού από άλλες περιοχές, δημιουργώντας πολλά προβλήματα διαθεσιμότητας.
    Γενικά, όταν ρωτάνε συνταξιούχοι από Ευρωπαϊκές χώρες για τις παροχές υγείας ώστε να ξεχειμωνιάσουν εδώ, επισκέπτονται το Κ.Υ. βλέπουν την όλη κατάσταση, τα τριτοκοσμικά ιατρικά μηχανήματα, την παντελή υποδομή τηλεϊατρικής, την αδιαφορία διαλόγου με το ιατρικό προσωπικό, τρομοκρατούνται και αποχωρούν.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button