home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα δημοτική παράταξη στην Ερμιονίδα – Ποιος μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι

Ο Γιάννης Μαργέτας ανακοίνωσε πως προχωρά σε συγκρότηση ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης – Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση
Γιάννης Μαργέτας

Νέα δημοτική παράταξη συγκροτείται στην Ερμιονίδα με επικεφαλής τον Κρανιδιώτη Γιάννη Μαργέτα, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.

Οι φήμες έδιναν κι’ έπαιρναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο να τις τροφοδοτεί λόγω των συνεχών παρεμβάσεων που έκανε στα δημοτικά θέματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαργέτας:

«Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Ορμώμενος από την αγάπη μου για τον τόπο μας, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, έχοντας όραμα για το μέλλον του και ύστερα από παροτρύνσεις συμπολιτών μας και συζητήσεις με πολλούς από εσάς, σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι, στηριζόμενος στο δυναμισμό των ανθρώπων μας, να προχωρήσω σε συγκρότηση ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Η συνεργασία σας είναι απολύτως απαραίτητη και πολύτιμη.

Σήμερα σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει και το αρχαιοελληνικό « τα πάντα ρει» (Ηράκλειτος) λαμβάνει διαστημική ταχύτητα, απαιτείται, χωρίς καμία καθυστέρηση. να λάβουμε πρωτοβουλίες χρήσιμες για το Δήμο μας.

Από την αρχαιότητα, από τον καιρό του Κλεισθένη που θεμελίωσε τον δήμο στην Αθήνα, η έννοια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυχή κάθε Έλληνα και συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα αποτελεί βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, των υποθέσεων δηλαδή που αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους. Με άλλα λόγια, η οργάνωση και η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστούν ουσιαστική εκδήλωση λαϊκής κυριαρχίας στις κρίσιμες εκφάνσεις του δημόσιου και του κοινωνικού βίου μας.

Στόχος μου είναι ο Δήμος Ερμιονίδας να είναι φορέας δημοκρατίας, να αναδειχθεί σε μοχλό κοινωνικών αλλαγών και να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας, εκπληρώνοντας την αποστολή του έναντι της κοινωνίας και κερδίζοντας την καταξίωση που του αξίζει στη συνείδηση των πολιτών.

Θέλουμε αυτοδιοίκηση της συμμετοχής, της οργάνωσης, της γνώσης, της αυτοτέλειας, της αναπτυξιακής δράσης και καινοτομίας και προσβλέπω στη δική σας υποστήριξη».

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Ως αρχική διακήρυξη έχει ενδιαφέρον. Θέτει στο προσκήνιο και πρωταγωνιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης τον πολίτη, τον δημότη με την ενεργή συμμετοχή του στην αντιμετώπιση και ιεράρχηση των προβλημάτων, στη σύνθεση προτάσεων για την επίλυσή τους σε πλαίσια συναίνεσης και συνεργασίας.
    Φτάνει πια ο επαρχιωτισμός κι ο κοτζαμπασισμός των “προσωπικοτήτων” που επιμένουν να κυβερνούν γραφειοκρατικά, αυταρχικά, πέρα και πάνω από το δημόσιο συμφέρον κάνοντας αυτοπροβολή του ρόλου τους.
    Σημασία δεν έχει η ατομική παρέμβαση στα κοινά, διότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα η κοινωνική αποσύνθεση και η πολιτική ατροφία των θεσμών. Σημασία έχει η δημοκρατική συμβολή του ατόμου μέσα σε συλλογικότητες και αποφάσεις που να στηρίζουν τις θεσμικές διαδικασίες πραγματικής αυτοδιοίκησης.
    Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις, ρουσφετολογίες, πελατειασμούς, χωριάτικες αντιλήψεις περί δικών και αντιπάλων με μηδενικό πάντα άθροισμα για την τοπική κοινωνία που απλώς διχάζεται, πολώνεται, αποστασιοποιείται από τους πολιτικάντηδες. Οι πασαρέλες για τους παραγοντίσκους να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ραγιάδικης παράδοσης, να προχωρήσει ο τόπος σε γόνιμο διάλογο και δημιουργία έργων υποδομής που να ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο σε ευρωπαϊκά ποιοτικά σταθμά. Γιατί η ένταξη της Ερμιονίδας στην Ευρώπη περνά και μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας, την απαλλαγή του τοπικισμού και της ξενοφοβίας, όπως αυτή καλλιεργείται δυστυχώς ακόμα και σήμερα.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    «Θέλουμε αυτοδιοίκηση της συμμετοχής, της οργάνωσης, της γνώσης, της αυτοτέλειας, της αναπτυξιακής δράσης και καινοτομίας και προσβλέπω στη δική σας υποστήριξη».

    Διαβάζοντας το κείμενο των προθέσεών σας να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στα κοινά των δημοτών Ερμιονίδας, σάς συγχάρηκα ειλικρινά για τις δημοκρατικές ιδέες και πρακτικές που πρεσβεύετε.
    Όντως ο τόπος απαιτεί μια δραστική αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των προβλημάτων, μια κοπερνικάνικη επανάσταση αντίληψης δηλαδή πως κανένας δεν θα του λύσει κάποιο πρόβλημα αν ο ίδιος μένει αμέτοχος.
    Ο καθένας μας, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας, της τοπικής κοινότητας, είναι σηματοδότης προβλημάτων και λύσεων. Στη δημοκρατία η ισχύς βρίσκεται στις ενεργές πλειοψηφίες που εμπνέονται με οράματα και δημιουργούν το μέλλον, ενώ οι μειοψηφίες ελέγχουν τη νομιμότητα και διαφάνεια των θεσμικών λειτουργιών. Όλα αυτά όμως δεν είναι υπόθεση κάποιων επαγγελματιών της πολιτικής, είναι υπόθεση των πολιτών.
    Για να γίνει ο Δήμος Δημοκρατικός λοιπόν πρέπει να αποτραπεί η εκλογή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προσωπικοτήτων που λειτουργούν ατομικά, πελατειακά, με διεφθαρμένη αντίληψη επαγγελματισμού της θέσης του αιρετού. Πρέπει η εκλογή να προκύπτει φυσιολογικά κι αβίαστα μέσα από κατάθεση έργου σε θεματικές και τοπικές ομάδες εργασίας, που θα καταρτίσουν το εκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού σας και μέσα από αυτή τη διαδικασία τριβής και διαλόγου θα διακριθούν οι ικανότεροι πρωτεργάτες της ανατροπής κατά του παραγοντισμού, του κοτζαμπάσικου παλαιοκομματισμού των πελατών ψηφοφόρων. Που είναι η αιτία της γενικευμένης διαφθοράς της πολιτικής και απογοήτευσης των πολιτών, λόγος απομάκρυνσης και δυσπιστίας στους δημοκρατικούς θεσμούς.
    Δημιουργείστε σε κάθε κοινότητα του Δήμου πυρήνες της παράταξης, επίσης θεματικές επιτροπές ανάλογες των ρόλων αντιδημάρχων και ξεκινήστε τις συνελεύσεις δημοτών για την κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης, μέσα στη λαϊκή βάση, με τη συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Η συλλογή κι επεξεργασία των προτάσεων ταυτόχρονα με τη διαλογή των ικανότερων στελεχών, θα είναι ο κορμός της δικής σας οργανωτικής πρότασης που θα είναι και η πρωτοτυπία ενός αληθινού δημοκρατικού κινήματος αυτοδιοίκησης πέρα και άνω από σκοπιμότητες ατομικές, κομματικές, συντεχνιακές πονηριές.
    Αν καταφέρετε να συντονίσετε τώρα στον τόπο σας μια τέτοια δυναμική συνεργασίας από τα κάτω, θα έχετε τη δυναμική που θα χρειαστείτε αύριο ως δήμαρχος να κινήσετε όλη την τοπική κοινωνία να αλλάξει προς το καλύτερο, διότι θα την εκφράζετε πλήρως και θα ανατροφοδοτείστε καθημερινά μέσα σε αυτή.
    Καλή επιτυχία στον Δήμο Ερμιονίδας, με καλή Δημοκρατία.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής, Πόρτο Χέλι

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis