home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Ναύπλιο: Κάνει πάρτι ο κορωνοϊός στα 17χρονα

81 θετικά rapid test σε εφήβους μέσα σε μία μέρα.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 39 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 34 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.360 rapid test και ανευρέθηκαν 2.178 θετικά (14.18%). Από τις 2.178 περιπτώσεις, οι 1.082 αφορούν άνδρες και οι 1.096 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29.74 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε μια δράση στο Ναύπλιο. Διενεργήθηκαν 450 rapid test και προέκυψαν 81 θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
450 rapid test με 81 θετικά (18%) αφορούν σε 44 άνδρες και 37 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. PANDEMIA & INFODEMIA
    Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει από τη φάση της πανδημίας και να διαχειριστεί ικανοποιητικά τη φάση της ενδημίας,
    διότι διαχειρίστηκε ανεπαρκώς τις προηγούμενες, της επιδημίας και πανδημίας, προκαλώντας σύγχυση και δυσπιστία ως προς τα προληπτικά μέτρα.

    Αφήσαμε πρόπερσι τη φάση της επιδημίας, αφήνουμε τώρα τη φάση της πανδημίας, μπήκαμε πλέον στη φάση της ενδημίας, που σημαίνει πως ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ θα γίνουμε φορείς το κοροναϊού που θα κυκλοφορεί σαν τη γρίπη.
    Δεν έχει πια καμιά σημασία να παρακολουθούμε τα κρούσματα, σημασία έχει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό και να έχουμε νοσοκομειακή κάλυψη για φαρμακευτική θεραπεία. Δηλαδή μας ενδιαφέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο αριθμός διαθέσιμων κλινών και ΜΕΘ, ως επίσης και ο αριθμός των νεκρών από τους διάφορους τύπους μεταλλάξεων, προσμένοντας νέες επικίνδυνες επιθετικές απειλές και ερευνώντας τρόπους άμυνας.
    Δεν ενδιαφέρει πλέον ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού, κάθε μετάλλαξης, εφόσον βγήκαμε πέρυσι από τη φάση της επιδημίας, βγαίνουμε τώρα από την φάση της πανδημίας και μπαίνουμε πλέον στη φάση της ενδημίας δηλαδή όλοι θα γίνουμε φορείς του κοροναϊού. Είναι η φάση που πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτόν και όχι τόσο να τον αποφεύγουμε διότι είναι αναπόφευκτος.
    Σημασία έχει, το ξαναλέω: “να παρακολουθούμε τον αριθμό των νεκρών των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις εντατικές ΜΕΘ.”
    Γιατί στην περίοδο της ενδημίας είναι οι νοσοκομειακές υποδομές που δοκιμάζονται και τα εθνικά συστήματα υγείας και πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό, περιμένοντας και νέες θεραπευτικές φαρμακευτικές αγωγές.
    Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι βγήκαμε από την πρώτη φάση της επιδημίας πρόπερσι, πανδημίας πέρυσι και μπήκαμε φέτος στην φάση της ενδημίας και δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων εφόσον όλοι θα γίνουμε φορείς όλων των προσεχών μεταλλάξεων του κοροναϊού SARS.COV-2;
    Η έλλειψη σωστής επικοινωνίας από την Πολιτεία, τους ειδικούς και τα μέσα ενημέρωσης προς την κοινωνία αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, τα χαρακτηριστικά, τους κινδύνους και τις συνέπειες της πανδημίας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η μη σωστή διαχείριση της πανδημίας από αυτήν, η ελλιπής ανάλυση των σκληρών δεικτών, και η… δοξομανία καθώς και το κυνήγι της δημοσιότητας από κάποιους ειδικούς, είναι, σύμφωνα με Έλληνες καθηγητές Πνευμονολογίας και Μικροβιολογίας τα βασικά λάθη που έκανε η χώρα μας στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του κορονοϊού, το οποίο ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button