home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Επιδείνωση εξπρές του καιρού – Τι φέρνει ο αεροχείμαρρος που θα «χτυπήσει» τη χώρα

Οι ριπές του ανέμου ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ.

Ένας αεροχείμαρρος που θα ξεκινήσει με ριπές 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του και θα κινηθεί ανατολικότερα εξασθενημένος, θα «χτυπήσει» την Ελλάδα από το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος: «Δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες! Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλία έως και τις Κάτω Χώρες!

αεροχείμαρος Αρναούτογλου

Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρού αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και τη Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ, όπως ανέφερα και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 τις προηγούμενες ημέρες».

Αεροχείμαρος Αρναούτογλου 2

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button