home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου – «Κλείστε το κενό φροντίδας», για το 2022

Με σύνθημα «Close the Care Gap» (Κλείστε το κενό φροντίδας) σηματοδοτείται η έναρξη της παγκόσμιας καμπάνιας για τη μείωση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου
Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Η  4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, από τη Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες όλου του κόσμου στην ενημέρωση για τον καρκίνο και να ενθαρρύνει μία παγκόσμια εκστρατεία για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση των οργανισμών, των κοινοτήτων και των ατόμων να μειώσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου σηματοδοτεί και την έναρξη της παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας από τη UICC «Close the Care Gap» (Κλείστε το κενό φροντίδας), που έχει ως στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα ο καρκίνος αποτελεί και στη χώρα μας την πρώτη αιτία θανάτου με ποσοστό 27% γενικά και 38% στις ηλικίες άνω των 65 ετών, αφήνοντας πίσω τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Καρκίνος Μαστού
Φωτό: pixabay/marijana1

Ακόμη πιο δυσοίωνο φαντάζει το γεγονός ότι και σε ολόκληρη την Ευρώπη τα κρούσματα καρκίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 24% έως το 2035, καθιστώντας τον την κύρια αιτία θανάτου στην Ε.Ε.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο καρκίνος παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 2021 αυξητική τάση , παγκοσμίως καταγράφοντας 2,7 εκ. νέες περιπτώσεις και 1,3 εκ. θανάτους.

Εν τω μεταξύ η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τους καρκινοπαθείς λόγω των αναβολών του προσυμπτωματικού τους ελέγχου καθώς και των καθυστερήσεων και των τροποποιήσεων στις θεραπείες τους.

Τη φετινή χρονιά και θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση της σημαντικής πρωτοβουλίας της UICC, η FairLife LCC δημιούργησε ένα ενημερωτικό video με τη συμμετοχή επιστημόνων, πρόεδρων επιστημονικών εταιρειών και των FairLife Ambassadors, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Close the Care Gap», γιατί ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί, με την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη συμμετοχή όλων μας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis