home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν να επενδύσετε σε bitcoin – Γιατί δεν πρέπει να το κάνετε

Δίνουν και παίρνουν οι τηλεφωνικές απάτες – Ζητούν από τα θύματα να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα και εξαφανίζονται με τα χρήματα. Πώς δρουν οι επιτήδειοι.
bitcoin

Διαστάσεις έχει λάβει και στην Αργολίδα τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο των τηλεφωνικών εξαπατήσεων, κατά το οποίο κάποιος ή κάποια τηλεφωνεί προσπαθώντας να πείσει το υποψήφιο θύμα του να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, αρχικά με ένα μικρό ποσό και στη συνέχεια με μεγαλύτερα.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν από άγνωστους αριθμούς στο υποψήφιο θύμα και το πείθουν να επενδύσει, κυρίως σε κρυπτονομίσματα, όπως είναι το bitcoin, στην αρχή με λίγα ευρώ και όσο το θύμα πείθεται τόσο ανεβάζουν το ποσό της επένδυσης. Όταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα που θεωρητικά έχει κερδίσει δεν μπορεί να τα εισπράξει, οι απατεώνες εξαφανίζονται με το θύμα να έχει χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι επενδύσεις σε bitcoins μπορεί να αποβούν προσοδοφόρες για όποιον γνωρίζει καλά το αντικείμενο, ωστόσο θέλει αρκετό ψάξιμο πριν προβεί κάποιος σε μία τέτοια επένδυση.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, καθώς οι επενδυτικές απάτες επικρατούν έντονα στη χώρα μας τελευταία. Οι επιτήδειοι προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα και να χάνουν χιλιάδες ευρώ. Οι σπείρες αυτές τηλεφωνούν και προσπαθούν να σε πείσουν να επενδύσεις ξεκινώντας με 250 ευρώ και στη συνέχεια σε πείθουν να βάλεις χιλιάδες ευρώ.

Συνήθως έχουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 25-30 ετών τα οποία μέσω call center προσπαθούν να σε πείσουν να ξεκινήσεις τις επενδύσεις.

Αυτά τα call center μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, δεν έχουν συγκεκριμένη διεύθυνση, ή δίνουν ψεύτικη διεύθυνση σε Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία ακόμη και Ισραήλ.

Υπολογίζεται ότι θύματα αυτή τη στιγμή ίσως να ξεπερνούν τις 3000 Έλληνες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis