home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κόρινθος: Επιχειρηματικό πάρκο αποκτά σύντομα η πόλη

Οφέλη και οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα μεταφερθούν
Επιχειρηματικό Πάρκο Κόρινθος 1

Επιχειρηματικό πάρκο συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων θα αποκτήσει σύντομα η πόλη της Κορίνθου, στη νότια περιοχή της εθνικής οδού, κοντά στο πεδίο βολής, σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου.

Στο πάρκο θα δραστηριοποιηθούν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια, μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών, αποθήκες, επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), κτιριακές εγκαταστάσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια, σχολές τεχνικής κατεύθυνσης και παραρτήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, παραρτήματα ή υπηρεσιακές μονάδες δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπηρεσίες υγείας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και δραστηριότητες αγροτοκτηνοτροφίας.

Οι επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στο νέο πάρκο θα έχουν:

Πολεοδομικά οφέλη με υψήλοτερους όρους δόμησης.

Οικονομικά οφέλη με απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου κατά την αγοραπωλησία έκτασης ακινήτου εντός του Ε.Π.,μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφου και Υποθηκοφυλακείου και απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για την υπεραξία από την εκποίηση ακινήτων και εγκαταστάσεων λόγω μετεγκατάστασης επιχείρησης στο Ε.Π.

Διοικητικά οφέλη με απαλλαγή από έκδοση άδειας εγκατάστασης, απαλλαγή από άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και απαλλαγή από διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Στο έργο συμμετέχουν ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου και ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» ως φορέα ωρίμανσης της υλοποίησης του έργου.

Η Κόρινθος λοιπόν αποκτά το δικό της επιχειρηματικό πάρκο διευκολύνοντας έτσι τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τη ζωή των κατοίκων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis