home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Ετοιμάζουν αγωνιστικό χαιρετισμό στον Σπήλιο Λιβανό

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας συμμετέχει οργανωμένα στη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας την Πέμπτη 3 Φλεβάρη.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.) συμμετέχει οργανωμένα στη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στη 1.30 το μεσημέρι, και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, να υποδεχτούν αγωνιστικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα:

«Τη χρονιά που πέρασε είχαμε αλλεπάλληλες καταστροφές στην παραγωγής μας, σε όλο το νομό, από τους παγετούς (Φεβρουάριο έως και Απρίλιο) αλλά και τον καταστροφικό καύσωνα του καλοκαιριού. Χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι είδαμε την παραγωγή μας να μειώνεται δραματικά και το εισόδημά μας να εξανεμίζεται. Η χαριστική βολή, δόθηκε με τους ισχυρούς παγετούς την προηγούμενη εβδομάδα.

Βλέπουμε πως παραμένουμε ξανά απροστάτευτοι και αβοήθητοι σε τέτοιες καταστροφές. Στον κανονισμό του ΕΛΓΑ μπαίνουν μια σειρά από «κόφτες», που έχουν ως αποτέλεσμα η αποζημίωση που λαμβάνουν οι πληγέντες – συχνά μετά και από ένα χρόνο– να απέχει σημαντικά από την πλήρη κάλυψη των απωλειών στηνπαραγωγή,ενώ ταυτόχρονα δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα που θα προστατεύουντην παραγωγή μας από παρόμοια φαινόμενα.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στοαγροτικό και οικιακό ρεύμα με την ρήτρα αναπροσαρμογής να ανεβάζει τους λογαριασμούς δυοκαι τρείς φορές πάνω, καθώς και τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές με αυξήσεις που φτάνουν στο 120%, σε συνδυασμόμε τις υπέρογκες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης και την βενζίνη αλλά και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε.

Όλο αυτό το βάρος που φορτωνόμαστε και γίνεται δυσβάστακτοείναι αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά προώθησανκαι προωθούν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, με οδηγό τους την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δίνουν απλόχερα εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ εμάς μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα μέσα από το τεράστιο κόστος καλλιέργειας καιδιαβίωσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο μοιρολατρικά, πότε θα φύγουμε από την παραγωγή. Βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα, όπως κάνουν και οι  συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι της υπόλοιπης χώρας, με δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα. 

Απαιτούμε:

  • Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από παγετό, καύσωνα και πυρκαγιές στο 100% της πραγματικής ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικόεισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο50% στο Αγροτικό ρεύμα.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.
  • Κατάργηση του νόμου περί λαϊκών αγορών που οδηγεί σε αφανισμό τους παραγωγούς που συμμετέχουν σε αυτές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis