home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Οι διακοπές ρεύματος που εξόργισαν τους αγρότες έφθασαν στη βουλή

Ερώτηση Πουλά: Οι διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησαν απροστάτευτους τους παραγωγούς της Αργολίδας
Παγετός πορτοκαλιές Αργολίδα σταλακτίτες (2)

Ερώτηση σχετικά με τις διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου και είχαν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Αργολίδας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα.

Ο κ. Πουλάς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση σχετικά με το πότε και σε ποιες περιοχές του Αργολικού πεδίου σημειώθηκαν διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ και για ποιους λόγους και ερωτά εάν θα αποζημιώσει η ΔΕΗ όσους παραγωγούς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αντιπαγετικής προστασίας στις καλλιέργειές τους λόγω των διακοπών ρεύματος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Έντονη αγανάκτηση και προβληματισμό προκάλεσαν στους αγρότες της Αργολίδας οι διακοπές που σημειώθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου στο Αργολικό πεδίο όταν σημειώθηκε πολύ ισχυρός παγετός με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Οι διακοπές ρεύματος, που σύμφωνα με τους αγρότες σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν σε διάρκεια και τη μία ώρα, είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα αντιπαγετικά συστήματα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και να μείνουν στο έλεος της παγωνιάς και της κακοκαιρίας οι αγροτικές παραγωγές.

Οι αγρότες της Αργολίδας αν και ήταν προετοιμασμένοι για τον πρόσφατο παγετό, προδόθηκαν από το δίκτυο της ΔΕΗ που κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες ιδιαίτερα των εσπεριδοειδών και των κηπευτικών να βρεθούν απροστάτευτες και να πληγούν ανεπανόρθωτα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται καιρικά φαινόμενα με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς και
  • Δεδομένου ότι οι αγρότες της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ για το ρεύμα που χρησιμοποιούν γεγονός που εκτοξεύει το κόστος παραγωγής τους στα ύψη και δεν είναι δυνατόν σε κρίσιμες ώρες η ΔΕΗ να τους αφήνει ακάλυπτους και απροστάτευτους, ενώ έχει την απαίτηση οι παραγωγοί να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

  1. Πότε και σε ποιες περιοχές του Αργολικού πεδίου σημειώθηκαν διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ και για ποιους λόγους;
  2. Θα αποζημιώσει η ΔΕΗ όσους παραγωγούς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αντιπαγετικής προστασίας στις καλλιέργειές τους λόγω των διακοπών ρεύματος;
  3. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε έτσι ώστε να μην συμβούν και πάλι αντίστοιχες διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ στο Αργολικό πεδίο που αφήνουν τους αγρότες εκτεθειμένους και στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων;

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis