home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Από αύριο ξεκινά η συζήτηση που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Αλέξης Τσίπρας

Η διαχείριση από την κυβέρνηση της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αλλά και η διαχείριση της πανδημίας ήταν οι αφορμές για την πρόταση μομφής που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκτάκτως το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης, γιατί δεν αξίζει στην κοινωνία και στη χώρα αυτή η παρακμή. Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε ακόμη στη κυβέρνηση γιατί όπως ανέφερε «μία εδώ και πολλές μέρες αναμενόμενη κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας. Έθαψε ο χιονιάς τις ελπίδες ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την θέληση και την δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πανδημία, λέγοντας: «Κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τέσσερις με πέντε συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους. Χωρίς οι καταπονημένοι άνθρωποι του συστήματος υγείας να μπορούν να τους βοηθήσουν όπως θα έπρεπε. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών προσεγγίζει τους 23.000 ανθρώπους. Η χώρα μας είναι στην χειρότερη θέση στην ΕΕ, και αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι σύμφωνη με τον κανονισμό.

Η συζήτηση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο τελική απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων ωρών από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Λόγω των εξελίξεων σταματούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν θα συζητηθεί ο αναπτυξιακός νόμος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis