home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Ο οινοτουρισμός στη φαρέτρα τουριστικής προβολής της περιφέρειας

Νέα δράση με τη συνεργασία Περιφέρειας, Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ
Οινοτουρισμός

Ο οινοτουρισμός αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στη φαρέτρα της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου, με δεδομένη την ύπαρξη περιοχών με μεγάλες αμπελοκαλλιέργειες και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά.

Έτσι, με αντικείμενο τον οινοτουρισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδιοργανώσει τον ερχόμενο Απρίλιο δράση σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ο σχεδιασμός της εν λόγω δράσης, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, περιήγηση οινογνωστών και δημοσιογράφων σε αμπέλια και πιστοποιημένα οινοποιεία της Νεμέας και της Μαντινείας, περιλαμβανόταν μεταξύ των θεμάτων της σύσκεψης που συγκλήθηκε χθες στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Συνόδευσα προ πολλών ετών Πελοποννήσιους οινοπαραγωγούς στην Ιταλία για σεμινάρια και συμφωνίες συνεργασίας. Έφερα στην Ελλάδα ειδικούς επιστήμονες κι επαγγελματίες για να βρουν πεδία συνεργασίας με Έλληνες συναδέλφους αλλά και σεφ και σομελιέ. Η Ιταλία είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα.
    Μηδενική συμβολή των ελληνικών τοπικών αρχών, αδιαφορία των δημοσίων φορέων, καταδίκη στην απραξία των κλάδων που χρειάζονται επιμόρφωση, ενημέρωση, εξειδίκευση στην καινοτομία και επαναπροώθηση σε νέα δίκτυα διεθνών ανταλλαγών με εμπορικές συμφωνίες.
    Τώρα θέλουμε να έχουμε και φαρέτρα γεμάτη με βέλη; Μόνο για προβολή; Χωρίς καμιά σοβαρή υποδομή και ένταξη σε διεθνείς συνεργασίες;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis