home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΕλλάδα

Στα «θρανία» οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΕΚΔΔΑ.

Στα «θρανία» αναμένεται να βρεθούν σύντομα αιρετοί και υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Παρασκευής Δραμαλιώτη, με στόχο τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης του.

ΚΕΔΕ Πρωτόκολλο συνεργασίας
Φωτό: ΚΕΔΕ

«Η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει και σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχει μπροστά της και για το λόγο αυτό θεωρούμε πως τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, αιρετοί και υπάλληλοι ΟΤΑ, θα πρέπει να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη συνεργασία απευθύνεται όχι μόνο στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά για πρώτη φορά και στα αιρετά στελέχη της.

Στο πλαίσιο αυτό το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και η Κ.Ε.Δ.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων, την υλοποίηση των οποίων έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο προκειμένου να αναβαθμίσει τις διοικητικές και ψηφιακές δεξιότητες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση προεργασίας και προγραμματίζεται η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας μέσα στο Φεβρουάριο στην οποία το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και η Κ.Ε.Δ.Ε. θα παρουσιάσουν τις κεντρικές θεματικές των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν.

Δεν είναι πάντως λίγες εκείνες οι φωνές αιρετών που επισημαίνουν ότι πλήθος κομβικών αιτημάτων τους, που αφορούν στην αναβάθμιση της καταστατικής τους θέσης παραμένουν ακόμη χωρίς λύση και πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ αντί να δώσει  άμεσα λύσεις διαφημίζει ότι θα τους εκπαιδεύσει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button