home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Η Αργολίδα πλήττεται ιδιαίτερα από ισχυρή χιονόπτωση

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την κατάσταση που προκύπτει στην Περιφέρεια από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Η καταγραφή της κατάστασης και ο συντονισμός των ενεργειών στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στις -ανατολικές, κυρίως- περιοχές της από την επέλαση του χιονιά της κακοκαιρίας “Ελπίς”, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Η Αργολίδα πλήττεται ιδιαίτερα από ισχυρή χιονόπτωση, ωστόσο με συνεχείς προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας έχει γίνει κατορθωτό να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων από τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Λυγουριού – Κρανιδίου από το 5ο έως το 37ο χιλιόμετρο, στην παλαιά εθνική οδό Αργους – Τρίπολης από το 15ο έως το 37ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίας Τριάδας (από διασταύρωση Κάτζιας) – Αραχναίου.

Στην Κορινθία επίσης βρίσκεται επί ποδός όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από την οποία διαπιστώνονται προβλήματα στους δρόμους Σοφικό – Αγγελόκαστρο, Πίσια – Σχίνος – Αλεποχώρι και στην περιοχή της Νεμέας, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό στην κυκλοφορία -με την χρήση αλυσίδων κατά τόπους- το εθνικό και επαρχακό οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Αστυνομίας ανακοινώθηκε πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στην εθνική οδό Ισθμού – Επιδαύρου (10ο έως 15ο χιλιόμετρο), στην εθνική οδό Λουτρακίου – Σχοίνου (1ο έως 15ο χιλιόμετρο), στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Αργους (1ο έως 34ο χιλιόμετρο), καθώς και μέσα στις πόλεις της Κορίνθου και του Λουτρακίου.

Στην Αρκαδία, υπάρχει πλήρης κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας με αποτέλεσμα το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό -με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά τόπους, όπως και μέσα στην Τρίπολη.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για να παραμείνει ανοιχτή η σήραγγα στο Αρτεμίσιο, στον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”.

Χωρίς προβλήματα παρέμεναν μέχρι στιγμής τα οδικά δίκτυα -εθνικά και επαρχιακά- στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, όπου οι μηχανισμοί της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα και επεμβαίνουν όπου παραστεί ανάγκη. Μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας βρίσκονται στον Ταΰγετο και κρατούν ανοιχτό τον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, οι προϊστάμενοι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων, όπως και των κατά Π.Ε. Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την σύσκεψη, αλλά και από την κατάσταση που επικρατεί μετά τον χιονιά σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button