home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Η «Ελπίδα» φέρνει χιόνια στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες μέρες, μέχρι και την Τετάρτη.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει αρχίσει ήδη και σφυροκοπά μέρος της χώρας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένουμε τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω απο τα ~600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω απο τα ~300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω απο τα ~300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα για τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια και κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά προβλέπονται χιονοπτώσεις, οι οποίες στην Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι πυκνές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Όμως σταδιακά τα χιόνια θα κατέλθουν και στις παράλιες των Κυκλάδων και έως τα 300 – 400 μέτρα της Κρήτης. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται σφοδρός χιονιάς! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο, αλλά κατά τόπους και κατά περιόδους, ενδέχεται να συννεφιάζει και να σημειώνονται τοπικές νιφαδοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Την Τέταρτη 26 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα αρχίσει σταδιακή ύφεση των φαινομένων και από το απόγευμα ο χιονιάς θα περιοριστεί στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button