home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιιικά χάπια κατά του κορωνοϊού

Με υπογραφή των ασθενών η χορήγησή τους
χάπια

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιιικά χάπια κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Τα αντιικά χάπια θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς στις ίδιες ομάδες ασθενών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως διευκρίνησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τα αντιιικά χάπια έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση αλλά όχι έγκριση, επομένως οι ασθενείς θα πρέπει να υπογράφουν για να τα πάρουν.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους είτε από τα φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όσους νοσούν ήπια και τα χρειάζονται.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα χρειάζεται να καταχωρούν την πορεία της νόσου την 7η και 28η μέρα μετά την χορήγηση για να μπορεί να παρακολουθείται η αντίδραση και η εξέλιξη.

Έτσι, από σήμερα ασθενείς με βαριά νόσηση ή ασθενείς με ήπια νόσηση αλλά υποκείμενα νοσήματα θα μπορούν να προμηθευτούν τα νέα αντιιικά χάπια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis