home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο έμεινε χωρίς την κυρά Νίτσα

Η Νίτσα Κοΐνη-Καββαδία δεν θα ξαναπεράσει στα στενά δρομάκια της Πρόνοιας.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το Ναύπλιο έμεινε χωρίς την κυρά Νίτσα
Πένθος κοϊνη Ναύπλιο

Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο, και ειδικά στην Πρόνοια, στο άκουσμα του θανάτου της Νίτσας Κοΐνη-Καββαδία. Ο ξάδελφός της, μαθηματικός και συγγραφέας Τόλης Κοΐνης, την αποχαιρετά ως εξής:

“ΑΝΤΙΟ ΞΑΔΕΡΦΗ… Η Νίτσα Κοΐνη-Καββαδία δεν θα ξαναπεράσει στα στενά δρομάκια της Πρόνοιας. Θα μας στέλνει από τους ουρανούς το μόνιμο (και ταυτόχρονα σφιγμένο) χαμόγελό της.

Για πάρα πολλά χρόνια διατήρησε με το μακαρίτη τον άντρα της (το Γιάννη τον Καββαδία) ένα πετυχημένο μαγαζί, κοντά στην (τότε) Αστυνομία και το σχολείο. Σημείο αναφοράς για τη λαϊκή γειτονιά της πόλης μας.

Η κυρά Νίτσα ήταν ένας άνθρωπος έξυπνος, γλυκομίλητος και περισσότερο από όλα πρακτικός. Ποτέ δεν διατυμπάνιζε τα καλά που είχε κάνει… και είχε κάνει πάρα πολλά.

Στα μάτια μου δεν ήταν απλώς μία ξαδέρφη, αλλά συμβόλιζε πάντα τον λαϊκό άνθρωπο των δεκαετιών 60-70-80, που με τη δουλειά του είδε να βελτιώνεται το επίπεδο ζωής και έδινε στα παιδιά του εφόδια που δεν τα είχε ο ίδιος. Κόρη, αδερφή και σύζυγος οικοδόμων, που πρόκοψαν σε αυτά τα χρόνια. Οι οικονομολόγοι αυτό μπορεί να το λένε ανάπτυξη ή να μας μιλούν με αριθμούς. Για τη κυρα Νίτσα οι λογαριασμοί ήταν πάντοτε απλοί και πάνω από όλα στεκόταν η αξία της εργασίας… είτε σαν υπάλληλος παλιότερα στου Ξηνταρόπουλου, είτε σαν μικροεπιχειρηματίας.

Το τελευταίο αντίο θα της το πούμε αύριο το μεσημέρι στη 1μμ στην Βαγγελίστρα (η σορός θα είναι στην εκκλησία από τις 11).”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis