home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Επιπλέον κλίνες ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα
Νοσοκομείο

Από σήμερα μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού 300 επιπλέον κλίνες από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα, στην Αττική, δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Έτσι ασθενείς που νοσούν με covid θα μπορούν πλέον να στέλνονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων  στα ιδιωτικά νοσοκομεία που προσέφεραν αυτές τις κλίνες.

Επιπλέον κλίνες , που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, θα προσφέρουν, όπως σημείωσε ο κ. Κωτσιόπουλος, μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο.

Με δεδομένη την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, κύρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, λόγω της μεγάλης αύξησης των εισαγωγών κρίνεται αναγκαία η προσθήκη απλών κλινών, καθώς η αύξηση στις ΜΕΘ δεν είναι μεγάλη.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες παιδιών τονίζοντας πως οι εισαγωγές παιδιών είναι λίγες, σήμερα νοσηλεύονται 50-70 παιδιά στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας, και τα περισσότερα εξέρχονται σύντομα. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με την μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis