home design 800x400

Κορωνοϊός: Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Εξετάζονται νέα μέτρα μετά τις 16 Ιανουαρίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Την επίταξη ιδιωτών γιατρών, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού συνθλίβουν τα νοσοκομεία κρατώντας γεμάτες τις ΜΕΘ αλλά και προσβάλλοντας τους υγειονομικούς .

Έτσι σήμερα ή το αργότερο ως τη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθούν τα «φύλλα πορείας» προς τους ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ και θα αρχίσουν οι επιτάξεις των υπηρεσιών τους..

Με τις επισκέψεις και τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί ραγδαία, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, οι διάδρομοι των νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης  οδηγώντας στη νόσηση πάνω από 2000 γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι καλούνται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων να επιστρέψουν στην εργασία τους στις 5 ημέρες και πριν προλάβουν να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.  

«Πέντε ημέρες δεν φτάνουν για να γυρίσουν στις δουλειές του οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Θα πρέπει να παραμείνουν παραπάνω» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως χρειάζονται «τουλάχιστον 8 με 10 μέρες, να κάνουν και pcr και να γυρίσουν».

Το θέμα της αλλαγής του πρωτοκόλλου για την πενθήμερη καραντίνα έχει φτάσει, σύμφωνα με την Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, και στο υπουργείο Υγείας με τους υγειονομικούς να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται και σε νέα μέτρα από τις 16 Ιανουαρίου, αφού επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «δαμαστεί» αυτό το νέο κύμα του φονικού ιού.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα εξετάζεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από το Φεβρουάριο.

Επίσης, στο επτάμηνο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού  και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τι ισχύει σήμερα

Το όριο του επταμήνου για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, είχε θεσπιστεί εδώ και λίγο καιρό για τους άνω των 60. Ήταν ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την ίδια περίοδο που έγινε υποχρεωτικός, ουσιαστικά, ο εμβολιασμός για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Για τους κάτω των 60, μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση, ενώ το θέμα για θέσπιση ημερομηνίας λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού είχε απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια

Exit mobile version