home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ξεκινούν ως είθισται οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, δίνοντας στο καταναλωτικό κοινό μια καλή ευκαιρία για φθηνότερες αγορές.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά σε ολόκληρη τη χώρα από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου πάντως , με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου, προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές των τακτικών εκπτωτικών περιόδων. Εάν κάποια καταστήματα επιθυμούν βέβαια, μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά , εφ’ όσον ο Νόμος το επιτρέπει.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή, η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση, να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παραχθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις αναμένεται να διαθέσουν τα εμπορεύματα τους για πενήντα ημέρες με μεγάλες εκπτώσεις, ώστε να ρευστοποιήσουν τα εποχικά αποθέματα τους και παράλληλα να προσφέρουν ελκυστικές τιμές προκειμένου να ανταποκριθούν στα χαμηλά βαλάντια των καταναλωτών.

Έντονη ανησυχία πάντως στον εμπορικό κόσμο προκαλεί το ενδεχόμενο να απογυμνωθούν τα καταστήματα από υπαλλήλους αλλά και αυτοαπασχολούμενους λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν επαρκώς το κοινό.

Βασικό μέλημα επίσης εξακολουθεί να είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν, τόσο από τους εργοδότες όσο και από εργαζόμενους και πελάτες (είσοδος σε καταστήματα με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή προσφατο PCR ή rapid test, χρήση μάσκας και περιορισμός ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά).

Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής

Κατα τη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα επιβάλλεται να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Όταν η μειωμένη τιμή αφορά σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του  ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή στους καταναλωτές, πρέπει να είναι απόλυτα ακριβής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis