home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς

Επερώτηση του Ανδρέα Πουλά στον Υπουργό Υγείας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς

Κραυγή αγωνίας έχουν εκπέμψει από το Νοέμβριο οι νεφροπαθείς με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη αλλά και με αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη που, σύμφωνα με καταγγελίες τους, έχει πέσει στο κενό.

Με τα προβλήματά τους να έχουν γιγαντωθεί λόγω του covid-19 και σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε νεφρολόγους, υλικά και υποδομές στο ΕΣΥ οι νεφροπαθείς εξακολουθούν να ανήκουν σε μια ιδιαιτέρως ταλαιπωρημένη κατηγορία πολιτών.

Όσοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο, λόγω ανοσοκαταστολής αν προσβληθούν από κορωνοϊό καθώς παρά τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η συγκεκριμένη ομάδα παρουσιάζει καθυστερημένη και ανεπαρκή ανοσιακή ανταπόκριση απέναντι στις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς.

Παρ’ όλα αυτά η Πολιτεία δεν δείχνει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την απαιτούμενη ευαισθησία και το απαραίτητο ενδιαφέρον καθώς όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι νεφροπαθείς, οι προσβληθέντες με κορωνοϊό αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αναγκάζονται «να μετακινούνται ως περιοδεύων θίασος από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν στην απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους συνεδρία αιμοκάθαρσης, μέχρι να παρέλθει το ασφαλές διάστημα που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην μονάδα τους».

φωτογραφία αρχείου

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς ζητώντας να απαντηθεί από τον Υπουργό Υγείας το αν και πότε προτίθεται  να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των νεφροπαθών, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, αν θα βελτιωθεί, μέσω χρήσης φίλτρων με καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, η ποιότητα της αιμοκάθαρσης που παρέχεται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και αν θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς ώστε να επιλέγουν την ειδικότητα της νεφρολογίας η οποία πλήττεται από τις συνταξιοδοτήσεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis