home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός όλων των εποχών για το Δήμο Σικυωνίων

Αναπτυξιακή ώθηση με την υλοποίηση μεγάλων έργων
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ+ΤΠ

Στα 47 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, του Δήμου Σικυωνίων για το 2022 σηματοδοτώντας την υλοποίηση μεγάλων έργων που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή ώθηση στο Δήμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος κατά την σχετική συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, στο νέο προϋπολογισμό καταγράφεται εντυπωσιακή άνοδος της τάξης του 37% που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.ά.

Παράλληλα, η εισροή των χρηματοδοτήσεων αυτών αντανακλάται και στο τεχνικό πρόγραμμα  που παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο που αγγίζει το 75% και προσανατολίζεται στην εκτέλεση μεγάλων έργων στο Δήμο.

Νέα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις

Συνοπτικά τα νέα έργα που δρομολογούνται  είναι:

Αγροτική οδοποιία (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

Ψηφιακό Μουσείο Νερού (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

 Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Πράσινο Ταμείο)

Αναβάθμιση υποδομών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου (Πράσινο Ταμείο)

Αρδευτικά Έργα ΔΕ Στυμφαλίας και ΔΕ Σικυωνίων (ΕΣΠΑ)

Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού στο Διμηνιό

(Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)

Δημοτικό Στάδιο Κιάτου (Φιλόδημος ΙΙ, συμβασιοποιήθηκε)

Πυροπροστασία Σχολικών Κτηρίων (Φιλόδημος ΙΙ)

Κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ (Φιλόδημος ΙΙ)

Δυναμική ανάπτυξης με το νέο προϋπολογισμό

Στην τοποθέτησή του κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος τόνισε ότι η πίστωση πόρων στα ταμεία του δήμου έχουν ως σταθερό στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στις τρεις δημοτικές ενότητες. «Ο φετινός προϋπολογισμός» σημείωσε «αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έχουμε πετύχει και χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή δυναμική ανάπτυξης που θα βελτιώσει καίρια και οριστικά πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας. Παράλληλα, έργα που θα υλοποιηθούν θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα του δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της Σικυώνας, της Στυμφαλίας και του Φενεού ως εφαλτήρια για την οικονομική ενδυνάμωση τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis