home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς

Νοσηλευόταν επι 25 μέρες στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Ήταν ανεμβολίαστος και αρνούταν αρχικά να διασωληνωθεί - Πριν λίγες μέρες «έφυγε» από κορωνοϊό και η αδερφή του.

Εκοιμήθη σήμερα στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και η κατάσταση του ήταν σταθερή αλλά παρέμενε κρίσιμη ωστόσο υπήρχε μετά την εξέλιξη αυτή αισιοδοξία. Ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοστομία, ενώ το οξυγόνο του έχει βελτιωθεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολιάστος και ότι από κορωνοϊό έφυγε από την ζωή και η αδερφή του.

Το βιογραφικό του

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Οι αρνητές συνωμοσιολόγοι, αντιεπιστημονιστές θεολόγοι, δογματικοί δημιουργιστές, είναι οι πρώτοι που εξαφανίζονται ως εθελοντές από τη φυσική διαλογή, σαν απροσάρμοστα είδη στην εξέλιξή της.
    Και σανότερα!
    Η επιστήμη διερευνά και απαντά στο “πώς” συμβαίνουν τα γεγονότα, τις αιτιακές σχέσεις, πειραματικά.
    Η θρησκεία ερμηνεύει ηθικά “γιατί” συμβαίνουν τα γεγονότα, δογματικά.
    Από τη μια μεριά οι λογικοί άνθρωποι που ζουν στην πραγματικότητα κι από την άλλη οι μεταφυσικοί που πεθαίνουν στην καρακοσμάρα τους…
    Όποιος ψάχνει, βρίσκει αυτό που του ταιριάζει!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button