home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Μετάλλαξη Όμικρον: Για ποιους μειώνεται η καραντίνα σε 5 ημέρες

Οι ασθενείς μέχρι σήμερα έμπαιναν σε καραντίνα για 10 ημέρες - Πλέον, ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει σε δραστηριότητες με μάσκα παντού.

Τη μείωση της καραντίνας για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού και εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα αποφάσισαν στελέχη του υπουργείου Υγείας και ειδικοί που μετέχουν σε σχετική σύσκεψη.

Ειδικότερα, μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα. Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με τεστ κορωνοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC, αλλά και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ειδικά στους νέους.

Οι νέες οδηγίες του CDC

«Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναφερόμενη στην απόφαση.

Η μείωση της καραντίνας αφορά όσους δεν έχουν συμπτώματα ή για εκείνους που δεν έχουν πυρετό και βλέπουν τα υπόλοιπα συμπτώματα να υποχωρούν.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μετά το πέρας των 5 ημερών

Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού

Οι κανόνες απομόνωσης είναι για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

  • Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
  • Ένας ασθενής άτομο θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
  • Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button