Home design

Ανακαλείται η απόφαση μετακίνησης πνευμονολόγου από το Ναύπλιο στην Κόρινθο μετά το τσουνάμι αντιδράσεων

Παρεμβάσεις και από τους τρεις βουλευτές της Αργολίδας – Τι αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων.

Στην ανάκληση της απόφασης για τις μετακινήσεις του πνευμονολόγου του νοσοκομείου Ναυπλίου στην Κόρινθο για την κάλυψη εφημεριών πρόκειται να προχωρήσει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Είχε προηγηθεί τσουνάμι αντιδράσεων από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, τον δήμαρχο Ναυπλιεών Δημήτρη Κωστούρο, το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, καθώς και παρεμβάσεις των τριών βουλευτών της Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων προκειμένου να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του και διαμαρτυρία του για την απομάκρυνση του υπηρετούντος πνευμονολόγου στο νοσοκομείο από το Γεν. Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο κατά την 35η /24-12-2021 κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε αρ. απόφ. 218/2021:

«Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και αντίθεσή του στην αναγγελθείσα μετακίνηση του πνευμονολόγου που υπηρετεί στο Γεν. Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο, στερώντας από τους πολίτες του Δ.Ναυπλίεων αλλά και της ευρύτερης περιοχής τον υπεύθυνο ιατρό της κλινικής COVID.

Σε μια χρονική περίοδο επιβαρυμμένη επιδημιολογικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» προ των πυλών, η απομάκρυνση ιατρών και δη ενός πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου θα έχει άκρως αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και υποβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Σε καμία περίπτωση η ενέργεια αυτή δε θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και θα συστρατευθούμε με όλους τους φορείς στον αγώνα ανατροπής της».

Επικοινωνία Ανδριανού με Πλεύρη – Καρβέλη

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ήρθε σε επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όσο και με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Και στους δύο επισήμανε την ανάγκη η νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου και δη η κλινική Covid αυτού να μην μείνει χωρίς πνευμονολόγο.

Ερώτηση Πουλά σε Πλεύρη

Το θέμα της μετακίνησης στο Νοσοκομείο Κορίνθου του μοναδικού πνευμονολόγου που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Ναυπλίου έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας ζητά να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση, καθώς και να μπει επιτέλους φραγμός στις μερολήπτικές αποφάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετούν τα αιτήματα των αρεστών διοικητών Νοσοκομείων άλλών νομών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του νομού Αργολίδας. Εφημερεύουν  εκ περιτροπής και ταυτόχρονα εξυπηρετούν και ασθενείς των όμορων περιοχών που ανήκουν στους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Πειραιά  λόγω συντομότερης πρόσβασης.

Τα δύο νοσοκομεία λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και κατά την διάρκεια της πανδημίας και πέρα από τα όρια τους, με το προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας.

Τα κενά σε ιατρικό προσωπικό είναι πολλά και κυρίως σε ειδικότητες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και άλλων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την υγεία των πολιτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  δεν κατάφερε στα δύο χρόνια που η χώρα και οι πολίτες υποφέρουν από την πανδημία να κάνει το αυτονόητο: να στελεχώσει  τα νοσοκομεία μας  με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Αντίθετα ακολούθησε την πολιτική των μπαλωμάτων και του ράβε – ξήλωνε κατά το δοκούν,  με συνεχείς και αλλεπάλληλες μετακινήσεις ιατρών μεταξύ νοσοκομείων, εκθέτοντας σε κίνδυνο τόσο  τους ιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε., από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, παίρνει μεροληπτικές αποφάσεις με γνώμονα την εξυπηρέτηση αρεστών διοικητών νοσοκομείων. Στα πλαίσια αυτά μετακινεί τον μοναδικό πνευμονολόγο που υπηρετεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο Κορίνθου για την πραγματοποίηση εφημεριών εκεί.

Από την αρχή της πανδημίας ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ έχει μετακινήσει μεγάλο αριθμό επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Το ίδιο έχει συμβεί και με προσωπικό  Κέντρων Υγείας άλλων νομών που μετακινήθηκαν προς την έδρα της 6ης ΥΠΕ.

Η συγκεκριμένη πρακτική πρέπει επιτέλους να σταματήσει γιατί δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία τα οποία δυσκολεύονται να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των νομών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο  κύριος Υπουργός:

  1. Θα αναστείλετε την μετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου του νοσοκομείου Ναυπλίου προς το νοσοκομείο της Κορίνθου;
  2. Θα βάλετε επιτέλους φραγμό στις αποφάσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ που συνεχίζει να ικανοποιεί τα αιτήματα των αρεστών διοικητών νοσοκομείων άλλων νομών;

Η δήλωση Γκιόλα

Η δήλωση του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα έχει ως εξής:

Ένα απρόσμενο «Χριστουγεννιάτικο δώρο» περίμενε τους κατοίκους της Ναυπλίας αλλά και όλου του Νομού Αργολίδας το οποίο όμως δεν σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία αλλά κυριολεκτικά πάγωσε και προκάλεσε τεράστια ανησυχία σε όσους το πληροφορήθηκαν.

Η 6η ΥΠΕ με απόφαση του Διοικητή  κ. Καρβέλη, απομακρύνει τον μοναδικό πνευμονολόγο που υπάρχει στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και τον μεταθέτει στην Κόρινθο!

Αυτή η απόφαση, κυριολεκτικά δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες, σε μια χρονική στιγμή που όλοι περιμένουν να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό και κυρίως στην ειδικότητα του πνευμονολόγου, αφού ο ιατρός αυτός είναι η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της covid-19 και αυτός που μπορεί να διασωληνώνει ασθενείς.

Ο νομός Αργολίδας δυστυχώς βρίσκεται ψηλά –στο κόκκινο- στη λίστα των κρουσμάτων. Λογικό θα ήταν να έρθουν άλλοι δύο πνευμονολόγοι στη Ν.Μ. Ναυπλίου και όχι να μείνει ο νομός χωρίς κανέναν (!) πνευμονολόγο, αφού δεν υπάρχει η ειδικότητα  αυτή ούτε στο Νοσοκομείο Άργους.

Η μετάλλαξη της πανδημίας στο επιθετικό και επεκτατικό στέλεχος της Ο (Όμικρον), που κατά τις προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων θα ενσκήψει πολλαπλασιαστικά και επιθετικά τις προσεχείς ημέρες και οπωσδήποτε μετά τις γιορτές απαιτεί επαγρύπνηση και προφύλαξη από όλους μας, οπωσδήποτε όμως την επαρκή και απαραίτητη νοσοκομειακή κάλυψη.

Για την Αργολίδα η σχεδιαζόμενη μετακίνηση του πνευμονολόγου θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική,  πιστεύουμε ότι, όχι μόνο θα ματαιωθεί η μετακίνηση αυτή αλλά θα υπάρξει και ενίσχυση των Ν. Μ. Άργους και Ναυπλίου και με άλλους πνευμονολόγους, έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται το ενδιαφέρον της Πολιτείας, τουλάχιστον στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Η δήλωση Γαβρήλου

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου, σχετικά με τη μετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε αυτό της Κορίνθου:

Η διάλυση των νοσηλευτικών μονάδων της Αργολίδας δεν έχει τελειωμό.  Εν μέσω πανδημίας και με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μετακινούν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τον μοναδικό πνευμονολόγο του Γ.Ν. Αργολίδας, που υπηρετεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου. Η απόφαση είναι ανεξήγητη και επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών της Αργολίδας, αφού ο εν λόγω ιατρός υποστηρίζει και τη μονάδα covid-19. Όλοι μαζί πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την απαράδεκτη εξέλιξη.

Η αποστελέχωση του Νοσοκομείου Αργολίδας από πολλές ιατρικές ειδικότητες και από νοσηλευτικό προσωπικό οδηγεί στην διάλυση των υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την κυβέρνηση είναι και η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής Ναυπλίου, που στέκεται όρθια λόγω της φιλοτιμίας των δύο γιατρών που μοιράζονται τις εφημερίες του μηνός, αντί για επτά εφημερίες το μήνα που θα έπρεπε να υποστηρίζει ο καθένας τους.

Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης προς όφελος των ιδιωτών. Όλοι πρέπει να παλέψουμε και να ακυρώσουμε τα σχέδια της χειρότερης και εξίσου επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα τα τελευταία έτη.

Σχόλια

Exit mobile version