home design 800x400
home design 1170Χ320

Τάσος Λάμπρου: Ζητά απολογιστικά στοιχεία για τη δημοτική και αγροτική οδοποιία

Ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ χαρακτηρίζει τραγική την κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Ερμιονίδας.
Τάσος Λάμπρου

Ως τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στη δημοτική και αγροτική οδοποιία του Δήμου Ερμιονίδας ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου και ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απολογιστικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει στο αίτημά του ο επικεφαλής της παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.:

«Στα πλαίσια ψήφισης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου θα ήθελα να μας ενημερώσετε για την χρονική περίοδο 1/1/2018 έως και 31/12/2021, ποιό το συνολικό ποσό των χρηματοδοτήσεων που διατέθηκαν στην δημοτική και αγροτική οδοποιία στο Δήμο Ερμιονίδας, τόσο για την συνολική επισκευή  δρόμων – οδών, όσο για την συντήρηση αυτών.

Επιθυμούμε την αναλυτική παρουσίαση των πηγών χρηματοδοτήσεων π.χ. ΣΑΤΑ όλων των ετών, χρηματοδότηση Ζορμπάς, ΑΠΕ κτλ και την ολοκληρωμένη καταγραφή των αγροτικών και δημοτικών δρόμων στους οποίους έγινε επισκευή ή συντήρηση.

Η παρέμβασή μας αυτή σχετίζεται τόσο με τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο δήμος μας, ο τόπος μας, για την επισκευή και συντήρηση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, για την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, στα πλαίσια των προτάσεων των κοινοτήτων μας, τις προτεραιότητες της διοίκησής του δήμου, στα πλαίσια υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του 2022.

Φυσικά, αυτό που έχει ακόμα μια μεγάλη σημασία, είναι να δούμε τις παρεμβάσεις των προηγούμενων ετών, την ποιότητα της συντήρησης και το  επίπεδο της ποσοτικής και ποιοτικής  παρέμβασης στην δημοτική και αγροτική οδοποιία.

Η έννοια της καταγραφής και της αξιολόγησης των παρεμβάσεων του δήμου μας είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Τα μεγάλα παράπονα των δημοτών μας και οι μεγάλες ανάγκες που έχουν καταγραφεί, διαμορφώνουν την ανάγκη για μια συνολική μεγάλη παρέμβαση του δήμου στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, αλλά και για μια νέα προσέγγιση στο επίπεδο της επισκευής και συντήρησης, ώστε οι αναγκαίες επισκευές και παρεμβάσεις να μην έχουν διάρκεια ενός χρόνου και να επαναλαμβάνονται, δυστυχώς, κάθε χρόνο αλλά να έχουν διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Αξίζει να δούμε την συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης, να μετρήσουμε αποτελέσματα, και να διορθώσουμε αδυναμίες, παραλείψεις, παραβλέψεις, κακοτεχνίες και φαινόμενα αδιαφορίας για το τελικό αποτέλεσμα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis