Home design

Ναύπλιο: Πολιτικό τσουνάμι για τους Μυκηναϊκούς τάφους στην Ευαγγελίστρια

Αναφορά Γιάννη Ανδριανού και Ανδρέα Πουλά στη Βουλή για τους Μυκηναϊκούς Τάφους στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου.

Πολιτικό «τσουνάμι» έχει προκαλέσει η κραυγή αγωνίας από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και τον π. Ελευθέριο για την τύχη των Μυκηναϊκών Τάφων στο προαύλιο του χώρου της Ευαγγελίστριας.

Η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης λήγει σε περίπου 6 μήνες και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το έργο, αφού θα απενταχθεί από την υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έτσι λοιπόν η ανάδειξη και προστασία των Μυκηναϊκών Τάφων  θα παραπεμφθεί στις καλένδες με ορατό τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Αναφορά Ανδριανού

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη με θέμα έγγραφο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, με το οποίο επισημαίνεται η ανάγκη της έγκαιρης εξέτασης των τευχών μελετών που έχει υποβάλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου ώστε να προχωρήσει το έργο δεδομένου του ότι η σχετική Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε στις 3/7/2019 μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού λήγει στις 2/7/2021 χωρίς δυνατότητα νέας παράτασης.

Αναφορά Πουλά

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητά την άμεση υλοποίηση του έργου για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου επισυνάπτοντας την σχετική ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην οποία αναφέρεται το ζήτημα της προστασίας και της ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή στις 3-7-2019 υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου» η οποία έληγε στις 2-7-2021. Δυστυχώς η υλοποίησή της δεν προχώρησε και στη συνέχεια υπογράφηκε παράταση της Προγραμματική Σύμβασης για ένα επιπλέον έτος.

Όμως όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή και η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης λήγει σε περίπου 6 μήνες και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το έργο, αφού θα απενταχθεί από την υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η ανάδειξη και προστασία των Μυκηναϊκών Τάφων  θα παραπεμφθεί στις καλένδες με ορατό τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Σχόλια

Exit mobile version