home design 1170Χ320
home design 800x400

Αργολίδα: Απείλησαν ότι θα τον κάψουν για να τον ληστέψουν – Τον έσωσε η ψυχραιμία του

Αγρότης έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο χωράφι του στη Δαλαμάναρα – Πώς τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα.
Αστυνομική επιχείρηση Νέα Κίος

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι πέφτουν θύματα ληστρικής επίθεσης στην Αργολίδα. Ένα τέτοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στον Αργολικό κάμπο. Συγκεκριμένα θύμα ληστών έπεσε ένας αγρότης στη Δαλαμανάρα, όταν τρία άτομα τον πλησίασαν στο χωράφι του και τον απείλησαν ζητώντας του χρήματα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους, τη Δευτέρα στις 4:30 περίπου το μεσημέρι, στο κτήμα του, δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες που μιλούσαν Ελληνικά οι οποίοι φορούσαν φούτερ με κουκούλες. Αφού πρώτα κατάφεραν να αποσπάσουν τα κλειδιά από το φορτηγάκι του, στη συνέχεια του επιτέθηκαν λεκτικά και τον οδήγησαν στο όχημα, ζητώντας του να τους δώσει ότι λεφτά είχε πάνω του, αλλιώς θα τον χτυπήσουν και θα κάψουν.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις, οι οποίες κράτησαν αρκετή ώρα, του απέσπασαν περίπου 130 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του αφού πρώτα προκάλεσαν φθορές στο όχημά του, καθώς του έσπασαν ένα φλας και τον λεβιέ των ταχυτήτων.

Μάλιστα δεν δίστασαν να τον απειλήσουν πως αν δεν τους δώσει τα χρήματα που είχε πάνω του θα του έπαιρναν το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος δεν κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία καθώς του πήραν το κινητό πριν προλάβει να το χρησιμοποιήσει, όπως ανέφερε.

Μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, λεκτική και σωματική βία που άσκησαν πάνω του, λέγοντας πως θα του σπάσουν τα πόδια με μεταλλικό αντικείμενο και ότι θα τον κάψουν με ένα καμινέτο που είχε μέσα στο όχημα, ο άτυχος αγρότης ουσιαστικά υποχρεώθηκε να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο πορτοφόλι του.

Ο ίδιος έμεινε ψύχραιμος και αυτό τον έσωσε από τα χειρότερα. Ήδη η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το συμβάν και έκανε κάποιες προσαγωγές Ρομά, χωρίς ωστόσο να αναγνωριστεί στο πρόσωπό τους κάποιος από τους δράστες.

Οι έρευνες για τη ληστεία συνεχίζονται από τους αστυνομικούς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis