home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεν θα προσγειωθούν Τζάμπο και Μπόιγκ στην Σπάρτη

Επείγουσα διευκρινιστική επιστολή της Περιφερειακής Συμβούλου κας Λυμπεροπούλου
co2

Με την ένδειξη «Επείγον» επιστολή της κα. Δήμητρας Λυμπεροπούλου προς την ιστοσελίδα μας «anagnostis.org», η Επικεφαλής του συνδυασμού “Πελοπόννησος Οικολογική” αναφέρεται στο δημοσίευμά μας «Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τι είναι η Οικολογία, μπρος στην επανεκλογή;» και θεωρεί ότι ήταν άδικη και υπερβολική την κριτική μας, «δικαιολογημένη όμως γιατί δεν σας κατέθεσα το πλήρες κείμενο της επερώτησης μας αλλά μια περίληψη αυτής» και μάλιστα μας ενημερώνει ότι «το πλήρες κείμενο της επερώτησης μας που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Πελοποννήσου αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα προέκυψε, ότι δεδομένων των πόρων του Δήμου Σπάρτης (οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού), και την κατάσταση του αεροδρομίου, κ.α., βέλτιστη επιλογή για το Αεροδρόμιο της Σπάρτης, θα ήταν η λειτουργία του με «άδεια κατηγορίας Β», σύμφωνα με την οποία το αεροδρόμιο θα δύναται, σε ‘πρώτη φάση’, να εξυπηρετεί ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, ιδιωτικά, αερολεσχών, εκπαιδευτικά και αεροεφαρμογών, καθώς και ελικόπτερα.

Επαναλαμβάνω η επερώτηση μας δεν αφορά Μπόινγκ και τζάμπο αλλά

  • ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη,
  • ιδιωτικά,
  • αερολεσχών,
  • εκπαιδευτικά και
  • αεροεφαρμογών, καθώς και
  • ελικόπτερα

επίσης στις παραπάνω κατηγορίες ανήκουν και αεροσκάφη πυρόσβεσης και διακομιδής ασθενών και όλα αυτά την στιγμή που οι βασικές υποδομές υπάρχουν».

Βεβαίως δεν το είχαμε όλο υπόψιν μας όταν σχολιάζαμε την πρόταση των δύο Περιφερειακών συμβούλων, αλλά πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να το δούμε αναλυτικότερα και την ευχαριστούμε πολύ.

Όμως είχαμε υπόψιν μας ότι τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη, όπως πχ  το «Bündnis 90 Die Grünen» στρέφονται υπέρ του σιδηροδρόμου και κατά των πτήσεων γενικά και όχι ειδικά κατά των Μπόινγκ και Τζάμπο, ζητώντας να πάψει να επιδοτείται η κηροζίνη και αύξηση της φορολόγησης της δεδομένου ότι η καύση της επιταχύνει την κλιματική αλλαγή. ( AutorInnenpapier, Daniela Wagner, Stefan Schmidt, Markus Tressel,Matthias Gastel, Oliver Krischer: Kurzstreckenflüge Zug um Zug- Auf die Schiene verlagern … Der Luftverkehr ist der klimaschädlichste Verkehrsträger. Die CO2-Emissionen des Luftverkehrs haben einen maßgeblichen Anteil an der Klimakrise…).

Όσον αφορά ότι την συνολική πρότασή σας, μας τρόμαξε επιπλέον ότι αυτά που προτείνεται είναι η «Πρώτη φάση», πράγμα που δεν αποκλείει την πτήση ακόμα και Μπόϊνκ και Τζάμπο σε μια Δεύτερη φάση. Φυσικά για ελικοδρόμιο δεν χρειάζεται καν αεροδρόμιο, το οποίο ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, τόσο από κατασβεστικά, όσο και από αεροσκάφη ψεκασμών.

Όσο για τον συλλογισμό σας «Άραγε είναι πιο οικολογικό να αφεθεί στην φθορά του χρόνου και την λεηλασία;», θα λέγαμε πως είναι άτοπος, αφού θα είναι πολύ πιο οικολογική μια ανακύληση της χρήσης κτηρίου του Αεροδρομίου σε άλλες χρήσεις, που σίγουρα και στην περιοχή σας θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, όπως χώρος φιλοξενίας αστέγων, κακοποιημένων γυναικών κλπ, που ασφαλώς γνωρίζετε καλύτερα από εμάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis