home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεκτρονικά θα ανανεώνεται η άδεια οδήγησης

Βεβαιώσεις γιατρών και παράβολα θα εκδίδονται ψηφιακά

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ηλεκτρονικά θα ανανεώνεται η άδεια οδήγησης
hands g8413adc1e 640

Οι πολίτες μπορούν να ανανεώσουν ψηφιακά την άδεια οδήγησής τους, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr), με τους κωδικούς Taxisnet, ή να ενημερώνονται για τις ειδικότητες των γιατρών που χρειάζεται να γνωμοδοτήσουν για την ικανότητα τους να οδηγούν. Θα τους χορηγείται ένας τετραψήφιος αριθμός (PIN). Στη συνέχεια, θα επισκέπτονται τους γιατρούς, στους οποίους γνωστοποιούν τον τετραψήφιο PIN, ώστε να ολοκληρωθεί η εξέταση και ο κάθε γιατρός να ενημερώσει ηλεκτρονικά την εφαρμογή με το αποτέλεσμα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από τους υπαλλήλους των Περιφερειών, οι πολίτες λαμβάνουν SMS και email, με το οποίο ενημερώνονται για την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης. Είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τρίτου προσώπου με εξουσιοδότηση, είτε μέσω courier στις Περιφέρειες, όπου η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται.

Η δεύτερη υπηρεσία αφορά στην ψηφιακή αίτηση για την έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr.

Με τη νέα διαδικασία, οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και έχουν, για πρώτη φορά, εύκολη πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών που αφορούν στο όχημα ή  στα οχήματα που είναι στην κατοχή τους, όπως αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν οφείλουν να περάσουν τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) ή μέχρι πότε είναι ασφαλισμένο το όχημα τους.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν στην πλήρη κυριότητά τους το όχημα. Όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα, προς το παρόν μπορούν να δουν τις πληροφορίες των οχημάτων τους και το αμέσως προσεχές διάστημα θα μπορούν να αιτηθούν αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis