home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΠολιτισμός

Αξιοποίηση της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου ως ένα μεγάλο ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο

Ένα αναπτυξιακό έργο στον Ισθμό της Κορίνθου που μπορεί να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής

Τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μπορεί να αναδείξει η αξιοποίηση της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου.

Κατά το κλείσιμο και της φετινής ανασκαφής εκφράστηκε η επιθυμία όλων των φορέων για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου και την αξιοποίηση της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου ως ένα μεγάλο ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο μέσα στην επόμενη τριετία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο στον Ισθμό της Κορίνθου που αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Με ζωηρό και έμπρακτο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την συνέχιση της ανασκαφής στην δεύτερη σε μέγεθος και σημασία Ρωμαϊκή Έπαυλη της Πελοποννήσου, επισκέφτηκαν την ανασκαφή η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα Κώνστα, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρις Βυτινιώτης και η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ιωάννα Κασίμη, ώστε να δουν την εξέλιξη του έργου που επιτελείται. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη η προϊσταμένη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου Σάκης Παπαθανασίου.

Η διευθύντρια της ανασκαφικής έρευνας Ζωή Ασλαματζίδου και οι συνεργάτες της ξενάγησαν τους παριστάμενους στην Ρωμαϊκή Έπαυλη. Μαζί βρίσκονταν ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών ο Φλοίσβος Κώστας Μεταξάς και η ψυχή της ανασκαφής Σωτήρης Πρωτοπαππάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button