home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Τσουβάλι υποσχέσεων για Ερασίνο και Υγρότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

Τι έταξε ο Γιώργος Αμυράς κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο νομό – Ελιδοφόρο κλίμα είδαν οι φίλοι του υγρότοπου, μένει να φανεί αν θα γίνει κάτι και στην πράξη.
erasinos_peripatos_2

Ως ενθαρρυντική για το μέλλον του υγροτόπου Ναυπλίου – Νέας Κίου κρίνεται η πρώτη επίσκεψη αρμόδιου υπουργού στην περιοχή την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς συνοδευόμενος από το βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό έκανε αυτοψία στο χώρο του υγρότοπου και στον Ερασίνο.

Μαζί του ο Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής κ. Μητσόπουλος υπεύθυνος για της περιοχές προστασίας στην Ελλάδα.

«Ο Ερασίνος και ο υγρότοπος είναι ένας αναξιοποίητος θησαυρός για την περιοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμυράς. Κια συμπλήρωσε: «Θα ετοιμάσουμε σχέδιο για το πως θα καθαρίσουμε, θα διαφυλάξουμε, θα αναδείξουμε αυτά τα οικοσυστήματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά, θα βάλουμε ορνιθοπαρατηρητήρια, θα μελετήσουμε να δούμε που μπορούμε να βάλουμε περιπατητικές διαδρομές, όπου μπορούμε και ποδηλατόδρομο και να προσελκύσουμε τουρίστες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Οι φίλοι του υγρότοπου κατά τη συνομιλία τους με τον υφυπουργό είδαν ελπιδοφόρο κλίμα και θετικά σημάδια για το μέλλον, αλλά περιμένουν τα λόγια να μεταφραστούν και σε πράξεις.

Κουβέντα έγινε επίσης και για τους δασικούς χάρτες για τους οποίους θα υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τους δασωθέντες αγρούς, που θα λύνει τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του best-tv τις δηλώσεις Ανδριανού και Αμυρά κατά τη χθεσινή επίσκεψη στην Αργολίδα:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis