home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΠολιτική

Δήμας: Η επένδυση της Tikun στην Κορινθία, αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκ. ευρώ

Η εταιρεία ειδικεύεται στο να καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη

Τις εγκαταστάσεις της Tikun στην Κυρά Βρύση Κορινθίας επισκέφτηκε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Η εταιρεία ειδικεύεται στο να καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη. Πρόκειται για μια σπουδαία επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χρίστος Δήμας 1
Φωτογραφία: Xρίστος Δήμας (facebook)

Η επιχείρηση για να αναπτύξει την ερευνητική της δραστηριότητα θα επενδύσει και σε έρευνα & ανάπτυξη (R&D) και στοχεύει όχι μόνο να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, αλλά και να αποκτήσει σημαντική εξαγωγική δυναμική.

Λίγο αργότερα, ο κ. Δήμας συναντήθηκε στο Βραχάτι, με τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρία Καλλίρη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Δαληβίγκα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Βαγγέλη Τσάκωνα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργο Βασιλείου, καθώς και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσκεψη στα κτήρια της ΕΤΠΑΚΟ καθώς και η συζήτηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης που υπάρχουν, αλλά και για τα προβλήματα και τα κωλύματα που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε τα ακίνητα να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου Βέλου-Βόχας.

Χρίστος Δήμας 2
Φωτογραφία: Xρίστος Δήμας (facebook)

Στην συνέχεια, ο κ. Δήμας επισκέφτηκε ελαιοτριβεία Σινάνου στην Κλένια και Δούρη στο Καμάρι, όπου συνομίλησε μαζί τους, αλλά και με παραγωγούς των αντίστοιχων περιοχών για τις προκλήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ποιότητα της παραγωγής.

elaiotriveia xristos dimas
Φωτογραφία: Xρίστος Δήμας (facebook)

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά την επίσκεψή του στα Ελαιοτριβεία τόνισε πως:

«Στα Ελαιοτριβεία της Κορινθίας γίνεται εξαιρετική δουλειά με μεράκι και γνώση, ακόμα και όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες όπως φέτος στην παραγωγή.»

Να σημειωθεί, πως χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ο κ. Δήμας πραγματοποίησε την 3η, αναμνηστική δόση, του εμβολίου. Κατά την άφιξή του στην Κόρινθο, συζήτησε με πολίτες για την εμβολιαστική διαδικασία, ενώ ευχαρίστησε το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για το σπουδαίο έργο που συντελούν, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Χρίστος Δήμας εμβολιασμός
Φωτογραφία: Xρίστος Δήμας (facebook)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button