home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού με ημερομηνία λήξης

Αλλαγές και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες

Αλλαγές και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες.

Σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. «Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

Τι είπε για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και λοκντάουν

Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι φαίνεται πως το τέταρτο κύμα αρχίζει να επιπεδώνεται επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείωση 24% στα κρούσματα σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι καταγράφεται μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού προ ημερών η Κομισιόν πρότεινε να έχει ισχύ μέχρι τους εννέα μήνες και δεν αποκλείεται αυτή η πρόταση να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης των υπουργών με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει χθες πως η Ελλάδα αποδέχεται αυτήν την πρόταση.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σλοβένικη προεδρία του Συμβουλίου έχει καταθέσει πρόταση για να ισχύσει το εννεάμηνο από την 1η Φεβρουαρίου για ταξίδια εντός Ε.Ε. (η αρχική πρόταση της Κομισιόν ήταν να ισχύσει από τις 10 Ιανουαρίου, μαζί με το άνοιγμα των ταξιδιών για εμβολιασμένους πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ)

Τι ισχύει σήμερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού τίθεται σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και με τις δύο δόσεις για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος και δεν έχει για την ώρα ημερομηνία λήξης.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι πολίτες είναι άνω των 60 ετών καθώς τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού λήγουν στους 7 μήνες και για να συνεχίσουν να είναι σε ισχύ θα πρέπει να προχωρήσουν και στον εμβολιασμό τους με την τρίτη αναμνηστική δόση. Στην ουσία αυτό που ισχύει είναι η λήξη των πιστοποιητικών στους έξι μήνες δίνοντας μια παράταση ενός ακόμα μήνα για να προλάβουν να εμβολιαστούν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis