Home design
home design

Θα αλλάξει όψη η πλατεία δικαστηρίων στο Ναύπλιο, όχι όμως και στο Άργος

Γιάννης Γκιόλας: «να παραχωρηθεί στους δήμους η χρήση χώρων του ΤΑΧΔΙΚ»
nafplio dikastiria

Με τροπολογία που κατέθεσε εκ νέου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί από το Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) η χρήση των χώρων, όπως το προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο στους κατά τόπους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να τους βελτιώσουν, διαμορφώσουν και εξωραΐσουν.

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Γιάννης Γκιόλας τόνισε την ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στην παραχώρηση χρήσης των συγκεκριμένων χώρων, ώστε να καταστούν καλαίσθητοι και χρήσιμοι για τις τοπικές κοινωνίες.

O Yπουργός κ.Τσιάρας στην απάντησή του ουσιαστικά αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Γκιόλα δηλώνοντας ότι είναι στις προθέσεις του να συμπεριλάβει το αίτημα σε προσεχές νομοσχέδιο, όπου θα εισηγηθεί γενικής φύσεως διατάξεις ρύθμισης θεμάτων του ΤΑΧΔΙΚ.

 Στο Ναύπλιο, ο περιβάλλων χώρος του Δικαστικού Μεγάρου με την παραχώρηση χρήσης στο Δήμο Ναυπλιέων, θα αποκτήσει εντελώς διαφορετική μορφή, θα ευπρεπιστεί και θα κοσμήσει το ιστορικό κτίριο σε μια πόλη με χιλιάδες επισκέπτες.

Έχει ενδιαφέρον το ότι ο βουλευτής Αργολίδας δεν έδειξε την ίδια βαρύτητα για την δυτική πλατεία των δικαστηρίων του Άργους η οποία δεν δένει με τις αναπλάσεις τόσο των οδών όσο και του «πάρκου» και χρησιμοποιείται απλά ως χώρος πάρκινγκ» και η διαμόρφωση της οποίας οδήγησε τον Δήμο Άργους στα δικαστήρια.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis