home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ομαλά η ψηφοφορία στην Αργολίδα

Πώς και πού ψηφίζουν οι πολίτες στο νομό - Πόσοι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα - Ενδέχεται να δοθεί παράταση και μετά τις 7, λέει η ΕΔΕΚΑΠ.

Συνεχίζεται η διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής (πρώην ΠΑΣΟΚ). Τα μέλη και φίλοι του κόμματος στην Αργολίδα και όλη την Ελλάδα σπεύδουν για να ψηφίσουν τον εκλεκτό για την προεδρία, ανάμεσα στους 6 υποψήφιους που διεκδικούν τη θέση της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 220.000 άτομα, αριθμός που εκτιμάται πως θα είναι αυξημένος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Στελέχη του κόμματος και η ΕΔΕΚΑΠ δηλώνουν πως πιθανόν λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ίσως η διαδικασία πάρει παράταση στο κλείσιμο της κάλπης (κανονικά κλείνει στις 7 το απόγευμα).

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 89.000 πολίτες με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί. Τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Στο εκλογικό κέντρο του Ναυπλίου στο ΔΑΚ σχηματίστηκε ουρά τις πρωινές ώρες, καθώς έσπευσαν πολλοί μαζεμένοι να ψηφίσουν την ίδια ώρα, ενώ και η διαδικασία ήταν σχετικά αργή, σύμφωνα με όσα μαρτυρούνται.

Πού ψηφίζουν οι Αργολιδείς

Τα εκλογικά κέντρα στην Αργολίδα είναι τα εξής:

  • 431 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Παλαιό Δημαρχείο ΚΕΠ Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας Αγ Τριάδα
  • 432 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Αθλητική αίθουσα σε ΔΑΚ Ναυπλίου (είσοδ. από Ηρακλέους)
  • 433 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΚΕΠ Τολού ή Δρεπάνου Δρέπανο Ναυπλίας
  • 434 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Εργατικό Κέντρο Άργους Περούκα 14 Άργος
  • 435 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Εργατικό Κέντρο Άργους Περούκα 14 Άργος
  • 436 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου Κεντρ.Πλατεία Ν. Κίου
  • 437 ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου Λυγουριό
  • 438 ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Γυμνάσιο Κρανιδίου Κρανίδι

Αφού κλείσουν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες, μετά τις 21:30 θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εταιρία. Αναμένεται να είναι τα πρώτα ποσοστά περίπου στο 15%.

Πώς ψηφίζουν οι πολίτες

Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος -αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν – καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Θα μπαίνει ένας ένας για να ψηφίσουν.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ, την ώρα της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης-παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα, 6/12, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button