home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν τα διεθνή βραβεία και έφεραν τη Σπάρτη στην κορυφή του κόσμου

Η Ελληνική εταιρία κατατάχθηκε στις TOP 20 SOCIETIES of the WORLD 2021, δηλαδή στις 20 κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ελαιόλαδου του κόσμου

Στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας βρίσκονται οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, όπου καλλιεργούνται ελιές βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992. Η Σπάρτη και η Ελλάδα βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου στο ελαιόλαδο, καθώς σάρωσαν στα φετινά διεθνή βραβεία EVOO World Ranking. Είναι από τις φορές που το μεράκι, η επιμονή, η υπομονή και το όραμα ανταμείβονται και με το παραπάνω.

Στο τέλος της κάθε ελαιοκομικής χρονιάς η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε 29 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς σε όλες τις ηπείρους, για τη γεύση αλλά και την ποιότητά τους, με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Αυτή η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων έχει την ονομασία EVOO World Ranking.

Στις 2 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν για τη φετινή χρονιά τα τελικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων, Evoo World Ranking 2021 (EVOOWR 2021), και τα ελληνικά χρώματα θριάμβευσαν.

Η EVOOWR εξέτασε 16.584 δείγματα ελαιολάδου, από 37 ελαιοπαραγωγικές χώρες και 2.105 εταιρείες αντίστοιχα, τα οποία είχαν ήδη διακριθεί σε 29 διεθνείς διαγωνισμούς, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας.

evoowr geniko 1a.jpg

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν τα βραβεία και τιμήθηκαν με πολύ υψηλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γεύση και την ποιότητα των ελαιολάδων τους και συγκεκριμένα:

  • Με την 1η, 2η, 3η, 4η και 5η θέση του κόσμου, στα TOP 5 Flavored Oils of the World 2021.
  • Εννέα γαστρονομικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου κατατάσσονται στα TOP25 του κόσμου και στα Best Flavored Oils of the Year 2021.
  • Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ως εταιρεία τιμώνται με την 2η θέση παγκοσμίως στις TOP 5 SOCIETIES of Flavored Oils of the World 2021.
ΓΕΝΙΚΟ wrevoo 2021 5.jpg

Παράλληλα, στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR 2021, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν για τα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα τους στην κατηγορία τους, με πολύ υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις, ενώ η ίδια η εταιρία κατατάχθηκε στις TOP 20 SOCIETIES of the WORLD 2021, δηλαδή στις 20 κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ελαιόλαδου του κόσμου, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα σε 2.105 ελαιοπαραγωγικές εταιρείες, από 37 χώρες.

«Με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας και τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, παγκοσμίως, στην κορυφή της παραγωγής υψηλού ποιοτικού ελαιολάδου. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν η Ελλάδα ως χώρα, η Σπάρτη Λακωνίας ο τόπος μας και το brand “ελληνικό ελαιόλαδο” κατακτούν μεγάλα διεθνή βραβεία αλλά και τη θέση που τους αξίζουν, στην παγκόσμια κατάταξη», δήλωσε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Γιώργος Σακελλαρόπουλος.jpg

Ταυτόχρονα με τις 30 αυτές διακρίσεις υψηλού επιπέδου στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOO World Ranking 2021, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν το μοναδικό αριθμό των 400 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ διακρίσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα.

ΓΕΝΙΚΟ wrevoo 2021 2 b.jpg
evoowr 2021 7.jpg

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είναι έτσι θριαμβευτικά για την Ελλάδα όπως εμφανίζονται στο άρθρο τα πράγματα.
    Υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιώτες στην Ιταλία που κάνουν διαγωνισμούς επί πληρωμή και δημοσιεύουν κατατάξεις μετά γευσιγνωσία και χημική ανάλυση προϊόντων. Υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες παρόμοιων διαγωνισμών που γίνονται στην Ιταλία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο για να “πιστοποιήσουν” την ποιότητα του ελαιολάδου με τα δικά τους “διεθνή και παγκόσμια” βραβεία. Λέγεται marketing.
    Για να εντοπίζετε μόνοι σας την πηγή και να διασταυρώνετε τις ορθές πληροφορίες από τον συγκεκριμένο ιδιωτικό φορέα που διαφημίζει τα μέλη του διαγωνισμού του:
    http://www.evooworldranking.org/_IT/index.php

Διαβάστε ακόμα

Back to top button