home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΕργασία

Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα … GRBossible

Την Πέμπτη, 16 Δεκ 2021, στις 11.00, το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible (Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα) οργανώνει δημόσια διαδικτυακή online ημερίδα με θέμα «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα».

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το αναπτυξιακό όχημα των σύγχρονων κοινωνιών, εφόσον στο κέντρο της είναι ο άνθρωπος και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, της ανεργίας, της φτώχειας, της οικολογίας, της παιδείας, της υγείας και της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σκοπός της online ημερίδας «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» είναι η ανάδειξη τόσο της αναγκαιότητας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη σημερινή εποχή, όσο και της υποστήριξης νέων επιχειρηματιών πρωτοβουλιών με κοινωνικό προσανατολισμό.

Η online ημερίδα «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή συζήτησης σε πάνελ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ακαδημαϊκών, αλλά και επιχειρηματιών από τον κλάδο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

  • Η αναγκαιότητα της ύπαρξης κοινωνικών επιχειρήσεων στις σύγχρονες κοινωνίες.
  • Η υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
  • Η βιωσιμότητα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των κοινωνικών επιχειρήσεων.
  • Η παρουσίαση εργαλείων και πρωτοβουλιών που ενισχύουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος, 6998282382, «Αγρονέα».

Η δημόσια διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» θα μεταδίδεται μέσω της πλατφόρμας zoom στη Facebook page του skywalker.gr, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να την παρακολουθήσει και να υποβάλει τις ερωτήσεις του, καθώς και στο site «vgainoumemprosta.skywalker.gr».

«Κοινωνική επιχείρηση» ορίζεται ως: «ένας φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας, του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι όχι η δημιουργία κερδών για τους ιδιοκτήτες ή τους εταίρους της, αλλά η ύπαρξη θετικού κοινωνικού αντικτύπου. Δραστηριοποιείται στην αγορά παρέχοντας αγαθά και υπηρεσίες με επιχειρηματικό και καινοτόμο τρόπο, και χρησιμοποιεί τα κέρδη κυρίως για κοινωνικούς σκοπούς. Υπόκειται σε υπεύθυνη και διαφανή διαχείριση, ιδίως ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή εργαζομένων, καταναλωτών και παραγόντων που επηρεάζονται από τις εμπορικές της δραστηριότητες» (Social Business Initiative, Οκτ 2011).

Σήμερα στην αρθρογραφία συναντάμε ως «Κοινωνική Επιχείρηση» και δομές της Ιδιωτικής κερδοσκοπικής Οικονομικής που παράγει ένα ανταγωνιστικό προϊόν και δημιουργεί κέρδη, παραμένοντας πιστή σε μια αξία η οποία εξυπηρετεί έναν κοινωνικό στόχο. Αυτός ο κοινωνικός στόχος επιτυγχάνεται με μια σειρά από παράγοντες, όπως, μεταξύ άλλων, το προϊόν που παράγει η επιχείρηση, τον τρόπο παραγωγής οργάνωσης και διακυβέρνησής της και τη διαχείριση των κερδών της.

Η δημόσια διαδικτυακή ημερίδα «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» είναι ανοικτή σε όλους την Πέμπτη, 16 Δεκ 2021, στις 11.00.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button