home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Ερμιονίδα: Κοινό μέτωπο κατά Γεωργόπουλου από την αντιπολίτευση

Στη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής προχώρησαν Λάμπρου, Τόκας και Αποστόλου. Για ποιους λόγους οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση.

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, εξηγούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας. Παναγιώτης Αποστόλου, Τάσος Λάμπρου και Τάσος Τόκας ξεκινούν κοινό μέτωπο κατά του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, ΔΗΣΥΕΡ, ΠΡΟΣΥΕΡ και ΝΕΔΥΠΕΡ, αναφέρουν τα εξής:

«Η αδυναμία του Δημάρχου Ερμιονίδας, για δύο και πλέον τώρα χρόνια, να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες μας  (παροχή πόσιμου νερού, η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, η αποτελεσματική λειτουργία των εργοστασίων βιολογικού καθαρισμού Κρανιδίου και Ερμιόνης, η αλλαγή των δικτύων ύδρευσης, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η αποτελμάτωση της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης του Κρανιδίου, η αδυναμία αξιοποίησης των δωρεών συμπατριωτών μας, η αδυναμία σχεδιασμού μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τα συμβούλια των κοινοτήτων, καθώς και οι μη σύννομες ενέργειες στις επιχειρήσεις του Δήμου μας) μας αναγκάζει να συντονίσουμε από κοινού τις πρωτοβουλίες μας και τις ενέργειες μας για να βγει ο τόπος μας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Ταυτόχρονα η  έλλειψη Επιχειρησιακού Προγράμματος  αναδεικνύει την μειωμένη ικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να δημιουργήσει τους άξονες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και δεν αφήνουν τον Δήμο Ερμιονίδας να ανοίξει φτερά.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να συστήσουμε Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από τους  Επικεφαλής των Δημοτικών μας Παρατάξεων (ΔΗΣΥΕΡ-ΠΡΟΣΥΕΡ-ΝΕΔΥΠΕΡ) και να αναλάβουμε από εδώ και στο εξής κοινή δράση που υπαγορεύεται από το ρόλο μας ως Δημοτικές Παρατάξεις Αντιπολίτευσης στο Δήμο μας.

Η αντιπολίτευση έχει ως γνωστό διακριτό θεσμικό ρόλο να ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης, να ενημερώνει τους δημότες, να προτείνει λύσεις, να παίρνει  πρωτοβουλίες τόσο στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ευρύτερα έξω στην τοπική μας κοινωνία.

Η απόφασή μας αυτή, για ίδρυση και λειτουργία  Συντονιστικής Επιτροπής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει  σκοπό την αφύπνιση και την κινητοποίηση του Δήμου για την δημιουργία ικανών συνθηκών για την προοπτική ανάπτυξης καθώς και την  επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που όμως περιγράψαμε παραπάνω υπάρχουν και τα γνωρίζετε όλοι. Προβλήματα που για την επίλυσή τους χρειάζεται συντονισμός, προγραμματισμός και βούληση για σκληρή δουλειά.

Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να βάλουμε ένα τέρμα στον εφησυχασμό και την αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχής, ασφαλώς κάθε δημοτική παράταξη που συμμετέχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια διατηρεί την πολιτική, αυτοδιοικητική αυτονομία της και πέρα από την κοινή δράση μπορεί να λειτουργεί, να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται όπως οι αυτοδιοικητικοί νόμοι και οι κανονισμοί προβλέπουν.

Ξεκινάμε τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής, είναι μία αναγκαιότητα στο Δήμο μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. “Η αντιπολίτευση έχει ως γνωστό διακριτό θεσμικό ρόλο να ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης, να ενημερώνει τους δημότες, να προτείνει λύσεις, να παίρνει πρωτοβουλίες τόσο στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ευρύτερα έξω στην τοπική μας κοινωνία.”
    Αφού η συμπολίτευση πορεύεται αυταρχικά, με έπαρση και κατάχρηση του ρόλου της μέσα από τους μηχανισμούς δημόσιας διοίκησης, φτάνοντας μέχρι και τη λογοκρισία και δίωξη πολιτών για τις ιδέες τους, έχει υποχρέωση κάθε δημοκρατική φωνή να συμπράξει και να καταδείξει την ανεπάρκεια με έντονη, νόμιμη, διάφανη αντιπολίτευση, λόγο επιχειρημάτων, που να ενημερώνει και να κινητοποιεί τους συμπολίτες στο έργο της αναδημιουργίας του Δήμου σε νέες βάσεις, νέες προτάσεις διακυβέρνησης, νέο προγραμματισμό.
    Κεντρικό σημείο αναφοράς να είναι η από κοινού συνεδρίαση με τους κατοίκους ώστε να συζητηθούν τα προβλήματά τους, να ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση που δεν σχετίζεται με τις δημαρχιακές διακηρύξεις και φανφάρες, να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τη λήψη μέτρων από τη βάση και να μπουν με δύναμη στα κοινοτικά συμβούλια και στο δημοτικό συμβούλιο.
    Η Ερμιονίδα απειλείται σοβαρά από κλιματική ερημοποίηση με διάβρωση εδάφους και ακτογραμμής, αποψίλωση του αγροτικού τομέα και ταυτόχρονα από αποικιοκρατία μεγαλοεπενδυτών στον τουρισμό, σωρό νέων προβλημάτων ιδιωτικοποίησης του τόπου σε καιρούς εντατικοποίησης εκμετάλλευσης φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες οι κοινότητες οδηγούνται στον πολιτιστικό μαρασμό και η συμπολίτευση δείχνει να έχει παντελή άγνοια κινδύνου, να καλπάζει υπερήφανα προς τον γκρεμό σέρνοντας πίσω της το κάρο των τοπικών κοινωνικών προβλημάτων με συχνές σαχλές αναφορές σε προβληματικές ασφαλτοστρώσεις, διακομιδή σκουπιδιών σε άλλους Δήμους και νέους ηλεκτροφωτισμούς για να αποδείξει κάποιο έργο.
    Πεδίον δόξης λαμπρόν για ικανούς πολιτικούς με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button